Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ 1-2: Το… φάντασμα του Τσάμπιονς Λιγκ

ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ 1-2: Το… φάντασμα του Τσάμπιονς Λιγκ

Στοιχειωμένο το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος δεν τα κατάφερε ούτε τώρα να προκριθεί στους ομίλους, αφού η Κράσνονταρ ήταν πιο έτοιμη στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη και στην Τούμπα με 2-1.

Νωρίτερα η Sun στην καθιερωμένη εικονική κλήρωση του Champions League είχε… αποκλείσει τον ΠΑΟΚ και είχε βάλει την Κράσνονταρ στους ομίλους. Αποδείχτηκε προφητική.

Οι Ρώσοι είχαν όλες τις απαντήσεις απέναντι στον δικέφαλο του Βορά, ήταν πιο τυχεροί αλλά και πιο έτοιμοι στα κρίσιμα σημεία του ματς και μετέτρεψαν το όνειρο της συμμετοχής για πρώτη φορά στους ομίλους σε εφιάλτη για τον ΠΑΟΚ.

Μια προσπάθεια που μοιάζει πλέον… στοιχειωμένη για την ελληνική ομάδα, η οποία κάθε φορά που έχει ραντεβού με την ιστορία, φαίνεται ασυνεπής. Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ για 70 λεπτά ήταν ψύχραιμος, με πλάνο και καλή τακτική προσέγγιση, ψάχνοντας το γκολ με ηρεμία και υπομονή, ήρθε το αυτογκόλ του Μιχαηλίδη στο 73′ για να βάλει την Κράσνονταρ σε θέση οδηγού.

Κι όταν ο ΠΑΟΚ βρήκε απάντηση και ισοφάρισε γρήγορα με τον Ελ Καντουρί (77′); Θαρρείς και οι θεοί του ποδοσφαίρου έχουν βάλει σκοπό να… τσακίσουν ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βιλένα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Καμπελά που ακολουθούσε δεν μπορούσε να αστοχήσει σε κενή εστία για το 1-2 που έβαζε οριστική ταφόπλακα στα όνειρα του ΠΑΟΚ.

Η Ελλάδα μένει και πάλι με έναν εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League, τον Ολυμπιακό, η Κράσνονταρ θα βρεθεί για πρώτη φορά ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League, συνεχίζοντας εκεί τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία.

O Αμπέλ Φερέιρα πήγε στη δοκιμασμένη φετινή συνταγή. Με τριάδα στην άμυνα τους Μιχαηλίδη, Ίνγκασον, Βαρέλα, με τους Κρέσπο και Γιαννούλη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα να έχουν όλη την πλευρά, τους Σβαμπ – Ελ Καντουρί στον άξνα της μεσαίας γραμμής και τους Ζίφκοβιτς, Πέλκα και Τζόλη να έχουν το επιθετικό φορτίο.

Η Κράσνονταρ είχε τελικά στην αρχική ενδεκάδα τον Μάρκους Μπεργκ, που παρά το ατομικό πρόγραμμα της Τρίτης δεν μπορούσε να μείνει εκτός του συγκεκριμένου παιχνιδιού, με τους Ρώσους να έχουν παρόμοια τακτική προσέγγιση με του πρώτου αγώνα. Και να θέλουν να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου από το ξεκίνημα, μιας και ο προπονητής τους θεωρούσε πως αυτό θα αποτελούσε το κλειδί της πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να απειλήσει την άμυνα της Κράσνονταρ. Και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 16′, όταν σε κόντρα επίθεση ο Πέλκας έδωσε στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά.

Λίγο αργότερα ένα σουτ του Ελ Καντουρί δεν ανησύχησε τους Ρώσους, οι οποίοι από το 20′ και μετά άρχισαν να ισορροπούν και να ψάχνουν να απειλήσουν την εστία του Ζίφκοβιτς, χωρίς πάντως επιτυχία.

Η πρώτη καλή στιγμή της Κράσνονταρ ήρθε από σουτ του Βιλένα στο ημίωρο, με την μπάλα να φεύγει άουτ, με τον ΠΑΟΚ να απαντά τρία λεπτά αργότερα με τη μεγαλύτερη στιγμή του.

Ο Ίνγκασον με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κρέσπο, που ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σαφόνοβ, ενώ και το ημίχρονο τελείωσε με ευκαιρία του ΠΑΟΚ, όταν ο Ελ Καντουρί βρέθηκε σε καλό σημείο στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Σαφόνοβ.

Τέλειωσαν όλα σε λίγα λεπτά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Βαρέλα στο 56′ που έφυγε λίγο έξω. Ο Φερέιρα αποφάσισε να ρισκάρει νωρίς, έβαλε τον Ουαγκέ αντί του Κρέσπο και τον Τσόλακ αντί του Πέλκα. Όσο η ώρα περνούσε, ο δικέφαλος έβγαινε όλο και περισσότερο, αφήνοντας χώρους για κόντρα επιθέσεις. Και το πλήρωσε ακριβά στο 73′.

Ο Σμόλνικοφ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα προς τον Μπεργκ, με τον Μιχαηλίδη στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του. Το 0-1 έφερε ψυχρολουσία στην πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά η πίστη δε χάθηκε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ και ο Ελ Καντουρί σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να επαναφέρει την ελπίδα.

Κι όμως: αντί το γκολ του Καντουρί να δώσει φτερά στα πόδια του ΠΑΟΚ, εκείνοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα. Και μαζί έχασαν οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση.

Η Κράσνονταρ στην αμέσως επόμενη φάση έβγαλε ευκαιρία, ο Βιλένα βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Καμπελά ήταν ο μόνος που ακολουθούσε και σε κενή εστία έγραφε το 2-1 και έστελνε τους Ρώσους για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού ο ΠΑΟΚ αναζητούσε πια τρία γκολ σε δεκαπέντε λεπτά. Το όνειρο των ομίλων μετατράπηκε και πάλι σε εφιάλτη για τον δικέφαλο, που δεν τα κατάφερε για ακόμα μία φορά, παρ’ όλο που έμοιαζαν όλα να είναι υπέρ του. Και είναι άγνωστο, πια, αν θα του δοθεί άλλη τέτοια ευκαιρία.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024