Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες καταγγελίες για την ΕΠΣΑ: «Ο πρόεδρος της καλεί τις ομάδες να αγνοήσουν τον ΕΟΔΥ»

Νέες καταγγελίες για την ΕΠΣΑ: «Ο πρόεδρος της καλεί τις ομάδες να αγνοήσουν τον ΕΟΔΥ»

Πολύ σοβαρές καταγγελίες από τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Χαλκηδονικής, Γιάννη Δάρα για την ΕΠΣΑ και τον πρόεδρό της και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου. Ο τελευταίος καλεί ομάδες να βάλουν κόσμο στο γήπεδο παρά τις αντίθετες προτροπές του ΕΟΔΥ.

Οι καταγγελίες γύρω από την ΕΠΣΑ συνεχίζονται. Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή, η εκπομπή «Super Μπάλα» στο Mega προχώρησε σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη όσον αφορά την μεγαλύτερη Ένωση σωματείων της χώρας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, από το Mega έγινε γνωστό πως η Αρχή Δίωξης οικονομικού εγκλήματος έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα που αφορά αθεώρητα εισιτήρια, αποζημιώσεις διαιτητών, γιατρών και παρατηρητών σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά και στην τρίτη κατηγορία της χώρας μας. Παράλληλα, γίνονται έρευνες και για τις αμοιβές των προπονητών, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάζει προκαταρκτική ποινική εξέταση για τα οικονομικά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας.

Τώρα, μόλις τρεις μέρες αργότερα, ήρθε μια πολύ σοβαρή καταγγελία από τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Χαλκηδονικής (Β’ Αθήνας), Γιάννη Δάρα, ο οποίος με παρέμβασή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, κάλεσε τις ομάδες του τοπικού να αγνοήσουν τις εντολές του ΕΟΔΥ και να βάλουν κόσμο στις κερκίδες, με κάποιες να ανοίγουν τα γήπεδά τους σε εκατοντάδες φιλάθλους. Και όλα αυτά ενώ είναι ξεκάθαρη η εντολή της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοΐο και την προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Δάρας:

«Η έρευνά μας δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ ή των Ενώσεων, αλλά για το πώς θα ξεκαθαρίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που το λυμαίνονται κάποιοι άνθρωποι. Ενώ η χώρα είναι σε κατάσταση πανδημίας και είναι στα πρόθυρα δεύτερου lockdown, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, που είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μπροστά σε 46 εκπροσώπους ομάδων, προέτρεψε τους παράγοντες να μην ακούσουν τις εντολές του ΕΟΔΥ και να βγάλουν εισιτήρια.

Υπάρχουν μάρτυρες και ηχητικά γι’ αυτό. Κάποια σωματεία σκεπτόμενα σοφά δεν έβαλαν φιλάθλους, κάποια άλλα επειδή έχουν και έξοδα έβαλαν κόσμο. Την ώρα που ο κ. Χαρδαλιάς στέλνει αστυνομία για να μαζέψουν τα παιδιά από τις πλατείες, υπήρχαν 600 άτομα σε ντέρμπι δυτικών προαστίων, χωρίς προφύλαξη και μάσκες.

Είναι δυνατόν άνθρωπος που έχει θεσμικό ρόλο να προτρέπει τις ομάδες να βάλουν μέσα κόσμο και να τους ενθαρρύνει στην παρανομία; Δεν είναι σοβαρό να γίνεται αυτό και απορώ γιατί δεν έχει παρέμβει κανένας από την πολιτεία. Είναι θέμα προστασίας των φιλάθλων και όχι μόνο».

Πρόκειται φυσικά για πολύ σοβαρές καταγγελίες από πλευράς του Γιάννη Δάρα, οι οποίες μπορούν να αποδειχτούν αφού τις προτροπές του Δημητρίου τις έχουν ακούσει πολλοί παράγοντες. Και γεννιούνται πια ερωτήματα όχι μόνο για το πόσο ενδιαφέρονται κάποιοι άνθρωποι για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη δημόσια υγεία. Κι όλα αυτά, στο βωμό του χρήματος και της εξυπηρέτησης συμφερόντων από παράγοντες της ΕΠΣΑ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024