Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκική παράσταση με φόντο τον όλεθρο - Μαίνονται οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τουρκική παράσταση με φόντο τον όλεθρο – Μαίνονται οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Τουρκία αρνείται την εμπλοκή της στην κατάρριψη αεροσκάφους της Αρμενίας. Όμως οι Αρμένιοι επιμένουν πως το F-16 που έριξε Σουκχόι της Αρμενίας ήταν τουρκικό

Τα νοσοκομεία γεμίζουν από αμάχους και τα σπίτια μετατρέπονται σε άμορφες μάζες. Νοσοκόμες και γιατροί λυγίζουν μπροστά στις ανθρώπινες τραγωδίες.

Οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα στο φλεγόμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την φρίκη να έχει τον πρώτο λόγο και όμως στην Τουρκία ο σουλτάνος που έβαλε φωτιά στο φιτίλι συνεχίζει τα παιχνίδια

Η σημαία του Αζερμπαϊτζάν προβλήθηκε πάνω στον πύργο του Γαλατά και Τούρκοι έσπευσαν προκλητικά να φωτογραφηθούν στο σημείο, την ίδια ώρα ο Ομέρ Τσελίκ προκλητικά αρνείται την ανάμειξη της Τουρκίας στην φρίκη και την κατάρριψη αρμενικού Σουκχόι.

«Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος δεν είναι αληθής, είναι ένα ψέμα. Δεν χωρά καμία αμφιβολία. Όπως και ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία έστειλε εκεί τζιχαντιστές».

Οι Αρμένιοι από την άλλη καταγγέλλουν πως F-16 της Τουρκίας απογειώθηκε από την βάση της Γκαντζα ενεπλάκη σε αερομαχία με Σουκχόι και το κατέρριψε.

«Το F-16 της Τουρκίας κατέρριψε ένα Su-25 της Πολεμικής Αεροπορίας της Αρμενίας στον εναέριο χώρο της Αρμενίας».

«Παιχνίδια πολέμου» με αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες καταγγέλλει η Αρμενία

Οι Αρμένιοι κατηγορούν το Αζερμπαϊτζάν πως βάζει αντιαεροπορικά συστήματα σε περιοχές με αμάχους για να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες. Το Αζερμπαιτζάν από την άλλη λέει πως κατέστρεψε ρωσικής κατασκευής σύστημα S-300 των Αρμενίων. Οι Ρώσοι που βλέπουν τον ρόλο του Ερντογάν πίσω από όλα αυτά έστειλαν νέο μήνυμα στον σουλτάνο.

«Καλούμε όλες τις χώρες, ειδικά τους εταίρους μας όπως η Τουρκία, να κάνουν τα πάντα προκειμένου να πείσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν τα πυρά».

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα που παγώνουν το αίμα αλλά και ανελέητος πόλεμος προπαγάνδας με βίντεο

Οι Αρμένιοι έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο με την κατάρριψη δύο ελικοπτέρων των Αζέρων. Εικόνες που συγκλονίζουν σαν αυτή με τον στρατιώτη που αναφέρεται ανάμεσα σε νεκρούς πολεμιστές για να πέσει στην συνέχεια στην αγκαλιά του διοικητή του κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Και οι Αζέροι όμως προβάλλουν τις δικές τους εικόνες με νέους να κατατάσσονται στα γραφεία της στρατολογίας.

Πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια για κατάπαυση του πυρός – Επίσκεψη και στο Ερεβαν του Έλληνα Υπουργού

Παράλληλα σύμφωνα με τους Αρμένιους το Αζερμπαϊτζάν με τουρκικά UAV χτύπησε το μεσημέρι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε την σύγκλιση του συμβουλίου Ασφαλείας σε μία ειρηνευτική πρωτοβουλία της χώρας μας

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με επιστολή του στην Αλβανική Προεδρία του ΟΑΣΕ, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του Οργανισμού για την άμεση συζήτηση του ζητήματος. Επίκειται δε, προγραμματισμένη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ερεβάν».

Όπως τονίζει η Ελλάδα, η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα.

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ερντογάν

Παιχνίδια πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ παίζει ο Ερντογάν παρά την έκκληση της Μόσχας σε όλα τα αντιμαχόμενα μέρη για να πέσουν οι τόνοι και να έρθει η ειρήνευση.

Ο Ερντογάν όχι μόνο δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αζέρων αλλά και οι Αζέροι με τουρκικά drone χτυπούν τους Αρμένιους. Στο πλευρό των Αζέρων και χιλιάδες μισθοφόροι τζιχαντιστές από την Συρία.

Η Τουρκία έχει μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους. Καιρός : «Μυρίζει» ξανά καλοκαίρι – Έρχεται νέο κύμα ζέστης από την Παρασκευή Η αρμενική πλευρά από την άλλη στηρίζεται στους εφέδρους την ώρα που οι πληροφορίες λένε πως ήδη οι νεκροί φτάνουν τους 100.

Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως απέναντι στις αγωνίες των Αρμενίων απαντά με περισσότερο λάδι στην φωτιά. «Η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό των φίλων και αδελφών του Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα και με την καρδιά της» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο σουλτάνος έτσι αγνοεί και την έκκληση της Μόσχας με απρόβλεπτες τις συνέπειες για την αντίδραση του Πούτιν. Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος

Για εμπλοκή της Τουρκίας στην εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας κάνει λόγο το αρμενικό Υπουργεία Άμυνας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν συνοδεύοντας αεροσκάφη των Αζέρων και τουρκικής κατασκευής drones που βομβάρδιζαν αρμενικές θέσεις.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, ένα από τα τουρκικά F-16 κατέρριψε ένα αρμενικό αεροσκάφος τύπου SU-25 που βρισκόταν εντός αρμενικού εναέριου χώρου. Ο πιλότος του SU-25 σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεκρός.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024