Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικές εκλογές : Το MEGA στο πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές : Το MEGA στο πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν

Το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο μονομάχων για τον Λευκό Οίκο θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA στις 4:00 το πρωί

Με τα βλέμματα σε όλον τον πλανήτη στραμμένα στις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές το MEGA θα μεταδώσει ζωντανά την πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων: του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρακρατικού Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στο Κλίβελαντ του Οχάιο, με συντονιστή τον παρουσιαστή του Fox News Κρις Ουάλας και θα έχει διάρκεια 90 λεπτών.

Το πρώτο ντιμπέιτ -το εναρκτήριο λάκτισμα για τις αμερικανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου- μεταξύ των δύο μονομάχων για τον Λευκό Οίκο θεωρείται σημαντικό με πολλούς ψηφοφόρους να το παρακολουθούν για να διαμορφώσουν άποψη για τη δυναμική του κάθε υποψηφίου. Σημειωνεται ότι συνολικά οι τηλεμαχίες των δύο υποψηφίων θα είναι τρεις.

Ο 74χρονος Τράμπ και ο 77χρονος Μπάιντεν για 90 λεπτά της ώρας θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με ένα συντονιστή αυτή τη φορά, λόγω κοροναϊού, τον Κρις Γουάλας, προσκείμενο στους Δημοκρατικούς.

Τραμπ και Μπάιντεν θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της πανδημίας του κοροναϊού –η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει αφήσει άνεργους εκατομμύρια πολίτες–την πιθανή επικύρωση του διορισμού της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, καθώς και των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Οι τελευταίες δε αποκαλύψεις για το φόρο εισοδήματος που δεν πλήρωσε ο Τραμπ, γεγονός το οποίο θα θίξει σίγουρα ο αντίπαλός του προκαλώντας τον να απαντήσει αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να δει κανείς το ντιμπέιτ.

Το ντιμπέιτ θα είναι χωρισμένο σε έξι θεματικές ενότητες: η θητεία των Τραμπ και Μπάιντεν, το Ανώτατο Δικαστήριο, η πανδημία του κοροναϊού, η οικονομία, η ακεραιότητα των εκλογών και οι «φυλετικές διακρίσεις και η βία» σε αμερικανικές πόλεις.

Αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι

Όπως σχολιάζει το Politico, η εκρηκτική είδηση ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος για μία δεκαετία και μόλις 750 ευρώ τη χρονιά που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά και κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρικής θητείας του στο Λευκό Οίκο, έδωσε στο Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν ένα ισχυρό πολιτικό χαρτί, την κατάλληλη στιγμή και λίγο πριν από την πρώτη δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Τραμπ αναμένεται ότι θα διαθέσει μέρος του δικού του τηλεοπτικού χρόνου στην προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ (21:00 τοπική ώρα / 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας) πρώτη προεκλογική τηλεοπτική αντιπαράθεση, κάνοντας αναφορά στο γιο του Μπάιντεν, τον Χάντερ, κατηγορώντας τον ότι είχε εισοδήματα εκατομμυρίων δολαρίων από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο εξωτερικό κατά την περίοδο που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Γιατί είναι σημαντικό

Το πρώτο ντιμπέιτ είναι το πιο σημαντικό σύμφωνα με τους πολιτικούς επιστήμονες, αφού έως τότε οι ψηφοφόροι έχουν λιγότερες πληροφορίες στη διάθεσή τους- είναι λιγότερο ενημερωμένοι- ενώ είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Όλα τα ντιμπέιτ μεταδίδονται από τα αμερικανικά δίκτυα – θεωρούνται μεγάλο πολιτικό γεγονός – και αμέσως μετά, εκτός από τις πολιτικές αναλύσεις για τις θέσεις που πήραν οι υποψήφιοι, τα μεγαλύτερα κανάλια μεταδίδουν δημοσκοπήσεις για τον υποψήφιο που κέρδισε τις εντυπώσεις. Ζητούμενο είναι εάν οι δημοσιογραφικές αναλύσεις που ακολουθούν τα ντιμπέιτ επηρεάζουν το κοινό και φυσικά ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης είτε κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, είτε αμέσως μετά από τη διεξαγωγή του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024