Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τον αγωγό IGB στην Κομοτηνή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τον αγωγό IGB στην Κομοτηνή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τον Αμερικανό αρμόδιο για ενεργειακά θέματα Φράνσις Φάνον συνόδευσε στις εγκαταστάσεις του έργου ο Έλληνας ομόλογός του Κώστας Φραγκογιάννης.

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε Κομοτηνή και Καβάλα, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ενεργειακά θέματα, κ Francis Fannon, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Στην Κομοτηνή επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του Interconnector Greece – Bulgaria (IGB), Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα ενώνει Ελλάδα – Βουλγαρία και αφού ενημερώθηκαν από τα στελέχη της AVAX, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του, παρακολούθησαν την τοποθέτηση ενός τμήματος του Αγωγού στο σκάμα του έργου.

Στελέχη της εταιρίας κατά την ενημέρωση των δύο υφυπουργών σημείωσαν ότι παρά τις καθυστερήσεις που επέβαλε η καραντίνα της πανδημίας το έργο για τη μεταφορά αερίου από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα, προχώρα με γρήγορους ρυθμούς και αρκετά κοντά στη  βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Στην συνέχεια οι δύο Υφυπουργοί επέστρεψαν στην Καβάλα όπου επισκέφτηκαν της εγκαταστάσεις της ENERGEAN όπου και ενημερώθηκαν για τα σχέδια της εταιρίας να κατασκευάσει  υπόγεια αποθήκη φυσικού Αερίου στη περιοχή.

Η εταιρία που κατέχει τις άδειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας, υπέβαλε πρόταση μετατροπής του σχεδόν εξαντλημένου κοιτάσματος σε υπόγεια αποθήκη φυσικού Αερίου και εντάχθηκε στα ενεργειακά έργα κοινού ενδιαφέροντος (Project of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον συμμετέχει στον εν εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο οποίος εκπνέει στις 19 Οκτωβρίου 2020. Η φυσική αυτή αποθήκη θα ήταν δυνατό να αποθηκεύει έως 1 δισεκ. κυβικά μέτρα Αερίου.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024