Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεσσέρα ελληνικά F-16 στη Γαλλία για συμμετοχή στη διεθνή αεροπορική άσκηση

Τεσσέρα ελληνικά F-16 στη Γαλλία για συμμετοχή στη διεθνή αεροπορική άσκηση «VOLFA»

Άσκηση ετοιμότητας μάχης με συνολικά 40 αεροσκάφη, ελικόπτερα, F-18, drones reaper πραγματοποιούν Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Βέλγιο. Το ελληνικό «παρών» στην άσκηση φανερώνει πόσο υπολογίσιμη είναι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 

Την περαιτέρω σύσφιξη την ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας επιβεβαιώνει η συμμετοχή της Ελλάδας και συγκεκριμένα τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη διεθνή αεροπορική άσκηση που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας αυτές τις μέρες στην αεροπορικη βάση 118 Mont de Marsan, υπό τον τίτλο «VOLFA» και το μότο «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις».

Η συμμετοχή των τεσσάρων ελληνικών «φτερών» που βρίσκονται από τη Δευτέρα στη βάση Μont de Marsan( στη νοτιοδυτική Γαλλία) σχεδιάστηκε από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την έγκριση του ΓΕΕΘΑ, το οποίο δίνει βάρος σε τέτοιες διεθνείς συνεκπαιδεύσεις προκειμένου να τεστάρεται συνεχώς αλλά και να βελτιώνεται η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και βέβαια το δυναμικό «παρών» των ελληνικών F-16 στην άσκηση φανερώνει πόσο υπολογίσιμη είναι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για μία πολύ υψηλού επιπέδου αεροπορική άσκηση προετοιμασίας μάχης που πραγματοποιείται στη Γαλλία από τι 21 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου. Αυτό καταδεικνύεται άλλωστε και από τις συμμετοχές στη άσκηση συνεκπαίδευσης «VOLFA». Εκτός των τεσσάρων ελληνικών F-16 συμμετέχουν γαλλικά ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων Caracal, drones Reaper, 2 ισπανικά F-18s. Συμμετέχουν συνολικά 40 αεροσκάφη αλλά και Βέλγοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας, στο πνεύμα του «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» που είναι το μότο της διεθνούς γαλλικής άσκησης, η άσκηση VOLFA περιλαμβάνει περίπου είκοσι σύνθετες αεροπορικές επιδρομές ημέρα και νύχτα. Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι η αναγνώριση, η προβολή δύναμης, η αεροπορική υπεροχή αλλά και οι αποστολές προστασίας.

Τα περισσότερα από τα γαλλικά και ισπανικά πληρώματα θα επιχειρούν από τις βάσεις τους, μία καινοτομία που στόχο έχει μεταξύ άλλων και στην οικονομία μέσων.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024