Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη : Εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη : Εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για φιλόδοξο και ολιστικό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για φιλόδοξο και ολιστικό πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι είναι φιλόδοξο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Σημείωσε, δε, ότι σε ορίζοντα 10ετίας η χώρα μπορεί να στηρίξει οικονομικά αυτό το πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο στους εξοπλισμούς και γι αυτό προχωρούν προσλήψεις.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα 18 αεροσκάφη Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Mirage που διαθέτει η χώρα. Από το σύνολο των Rafale, τα 6 θα είναι καινούρια και τα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα. Στα μέσα του 2021 θα φθάσουν τα πρώτα και εντός του 2022 όλα τα υπόλοιπα.

Σε ό,τι αφορά τις φρεγάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα ενισχυθεί ο στόλος με τα νέα πολεμικά σκάφη, αλλά δεν έδωσε στοιχεία για το οικονομικό κόστος, λέγοντας ότι θα υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές που θα ληφθούν υπόψη, μαζί με τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μετρημένες τις εξαγγελίες για την Άμυνα και μίλησε για σχέσεις κόστους οφέλους, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ήδη γαλλικά αεροσκάφη και ως εκ τούτου διαθέτει και την ανάλογη εμπειρία για την χρήση των νέων οπλικών συστημάτων.

Δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών

«Δεν θα μπούμε σε κούρσες εξοπλισμών και δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Από την άλλη δεν μπορεί να συνεχιστεί μια τραγική περίοδος δεκαετούς αποεπένδυσης στις ΕΔ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι αποφάσεις για την αγορά των γαλλικών εξοπλιστικών οφείλεται στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των ΕΔ, χωρίς να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μετρημένες τις εξαγγελίες για την Άμυνα και μίλησε για σχέσεις κόστους οφέλους, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ήδη γαλλικά αεροσκάφη και ως εκ τούτου διαθέτει και την ανάλογη εμπειρία για την χρήση των νέων οπλικών συστημάτων.

Αμυντική συμφωνία με Γαλλία

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε προχωρημένο στάδιο με τη Γαλλία για την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ενώ σε ότι αφορά τη ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνεργασίας υπογράμμισε ότι τέτοια ρήτρα υπάρχει στην ΕΕ και προβλέπει τις υποχρεώσεις κρατών μελών όταν ένα άλλο κράτος μέλος δέχεται ένοπλη επίθεση.

«Εύχομαι ότι δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να χρειαστεί να κάνει χρήση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024