Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των καταλήψεων. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Καρανικόλας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των καταλήψεων. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Καρανικόλας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ.

Σωστό να διεκδικούν, λάθος τρόπος οι καταλήψεις

Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι οι μαθητές καλά κάνουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στο σχολικό τους περιβάλλον, ωστόσο οι καταλήψεις είναι ο λάθος τρόπος.

«Σωστό οι μαθητές να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν, αλλά είναι λάθος να το κάνουν με καταλήψεις».

Αναφερόμενος στις ζημιές που έχουν προκληθεί σε διάφορα σχολεία, υπογράμμισε ότι αυτές θα πρέπει να εξατομικευτούν και ο «λογαριασμός» να σταλεί στις οικογένειες των μαθητών.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει αρνηθεί τον διάλογο με τους μαθητές, ενώ υπογράμμισε ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες.

Υποκινούμενες από την αδράνεια της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από την αδράνεια της κυβέρνησης και όχι από πολιτικούς σχηματισμούς, ενώ θεώρησε δεδομένο ότι οι μαθητές θα πρέπει να διεκδικούν αυτά που θέλουν.

«Είναι υποκινούμενες από την αδράνεια και τις πολιτικές της κυβέρνησης και όχι από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης στα σχολεία «είναι προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών».

Οι μαθητές θέλουν διάλογο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας, επισήμανε ότι η λύση δεν είναι ούτε η σύγκρουση με τους μαθητές, αλλά ούτε και τα μέτρα αυταρχισμού.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει επισημάνει τα προβλήματα στην παιδεία εδώ και καιρό, με την κυβέρνηση όμως να μη λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα.

Αναφερόμενος στις ζημιές εντός των σχολείων είπε ότι «δεν μπορεί να επιβαρύνεται ο φορολογούμενος τις ζημιές που προκαλούν μερικοί».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, οι βουλευτές λογομάχησαν για το αν πρόκειται για ιστορική ή όχι συμφωνία, μετά την αφαίρεση της λέξης «ιστορική» από το αρχικό κείμενο της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr