Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική αντιπαράθεση για καταλήψεις μαθητών - «Είναι υποκινούμενες» επιμένει η κυβέρνηση

Πολιτική αντιπαράθεση για καταλήψεις μαθητών – «Είναι υποκινούμενες» επιμένει η κυβέρνηση

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των καταλήψεων. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Καρανικόλας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα των καταλήψεων. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής ΝΔ, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Σπύρος Καρανικόλας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ.

Σωστό να διεκδικούν, λάθος τρόπος οι καταλήψεις

Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι οι μαθητές καλά κάνουν και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στο σχολικό τους περιβάλλον, ωστόσο οι καταλήψεις είναι ο λάθος τρόπος.

«Σωστό οι μαθητές να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν, αλλά είναι λάθος να το κάνουν με καταλήψεις».

Αναφερόμενος στις ζημιές που έχουν προκληθεί σε διάφορα σχολεία, υπογράμμισε ότι αυτές θα πρέπει να εξατομικευτούν και ο «λογαριασμός» να σταλεί στις οικογένειες των μαθητών.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει αρνηθεί τον διάλογο με τους μαθητές, ενώ υπογράμμισε ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες.

Υποκινούμενες από την αδράνεια της κυβέρνησης

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από την αδράνεια της κυβέρνησης και όχι από πολιτικούς σχηματισμούς, ενώ θεώρησε δεδομένο ότι οι μαθητές θα πρέπει να διεκδικούν αυτά που θέλουν.

«Είναι υποκινούμενες από την αδράνεια και τις πολιτικές της κυβέρνησης και όχι από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης στα σχολεία «είναι προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών».

Οι μαθητές θέλουν διάλογο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας, επισήμανε ότι η λύση δεν είναι ούτε η σύγκρουση με τους μαθητές, αλλά ούτε και τα μέτρα αυταρχισμού.

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει επισημάνει τα προβλήματα στην παιδεία εδώ και καιρό, με την κυβέρνηση όμως να μη λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα.

Αναφερόμενος στις ζημιές εντός των σχολείων είπε ότι «δεν μπορεί να επιβαρύνεται ο φορολογούμενος τις ζημιές που προκαλούν μερικοί».

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, οι βουλευτές λογομάχησαν για το αν πρόκειται για ιστορική ή όχι συμφωνία, μετά την αφαίρεση της λέξης «ιστορική» από το αρχικό κείμενο της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024