Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tσίπρας προς Πέτσα: Ματαιώστε τη διαφημιστική καμπάνια των 2 εκ. ευρώ στα ΜΜΕ

Tσίπρας προς Πέτσα: Ματαιώστε τη διαφημιστική καμπάνια των 2 εκ. ευρώ στα ΜΜΕ

Να αποσύρει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη νέα διαφημιστική καμπάνια ύψους 2 εκ ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ζήτησε από τον Στέλιο Πέτσα ο Αλέξης Τσίπρας και απευθύνθηκε στους καναλάρχες ζητώντας τους να μην πάρουν τα χρήματα

Να αποσύρει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη νέα διαφημιστική καμπάνια ύψους 2 εκ ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ζήτησε από τον Στέλιο Πέτσα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην βουλή όπου συζητείται στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον Ιανό.

Ουγγαρία του Όρμπαν

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάταξη τόνισε απευθυνόμενος προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα: «Πάρτε το πίσω. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους καναλάρχες ζητώντας τους να μην δεχτούν να πάρουν τα χρήματα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για τον κοροναϊό.

«Απευθύνομαι στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Μην τα πάρετε αυτά τα χρήματα. Δώστε τα στο ΕΣΥ, δώστε τα στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Δεν θα σας σώσουν τα 2 εκ ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Μην γίνετε συνένοχοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατραπεί η χώρα σε Ουγγαρία του Όρμπαν».

Φουντώνει η οργή των πολιτών

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου.

Τοκογλύφος

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», «για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Χαρακτήρισε αυτό ως «βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», την ώρα που «η οικονομία καταρρέει, η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη, που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου, που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών».

Τόνισε ότι μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ένα ευρώ να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία με εκπαιδευτικούς, τις δημόσιες συγκοινωνίες», ενώ, αντίθετα, «τους κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει μια φάμπρικα, γιατί βρίσκεστε σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας και εφόσον δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αυτό που θέλετε είναι να εκβιάζετε τα ΜΜΕ για να αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα».

Άργησε 4 μέρες

Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε πάει κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή και ότι ο πρωθυπουργός πήγε την Τρίτη «σαν κλέφτης».

Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατεστραμμένες υποδομές, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.

158 συγγνώμες

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την παρέμβασή του αναφερόμενος στην κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και εστίασε στο χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως ιστορικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ειρωνικό τόνο ανέφερε: «Να μην παραλείψω να συγχαρώ την κυβέρνησή σας και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε ο Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του , το οποίο αναρτήθηκε αμετάφραστο στο επίσημο σάιτ του υπουργείου Εξωτερικών».

«Τόσο η Ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση χαιρετίζουν μαζί την ιστορική όπως λένε συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να φέρει προς κύρωση τις διμερείς συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία λέγοντας προς προς τα κυβερνητικά έδρανα:

«Κυρία Βούλτεψη δικό σας, κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης τι κρύβεστε; Τι φοβάστε; Τώρα που βγάλετε τις περικεφαλαίες, περιμένουμε να υπερψηφίσετε την «ιστορική συμφωνία» και να ζητήσετε 158 συγγνώμες».

Παρέμβαση στη Βουλή

Παρέμβαση στη Βουλή για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού» και για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.#Βουλη #vouli

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024