Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ: Συμφωνούμε ότι είναι «ιστορική» η Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ: Συμφωνούμε ότι είναι «ιστορική» η Συμφωνία των Πρεσπών

Με αφορμή το χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» στην κοινή δήλωση των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή ΚΟ της ΝΔ;

Με αφορμή το χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» στην κοινή δήλωση των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχόλιό του:

Φοβάται το Σαμαρά;

«Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά αναφέρεται στο απόσπασμα της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ το οποίο είναι αναρτημένο στα αγγλικά και στο επίμαχο σημείο σημειώνει:

«The United States and Greece reiterate their support for the integration of all the countries of the Western Balkans into European and transatlantic institutions according to the choice of their citizens. They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith».

Θα φέρει τις συμφωνίες στη βουλή;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον, όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;»

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024