Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ευτράπελα του κοροναϊού - Αστεία περιστατικά εν μέσω πανδημίας

Τα ευτράπελα του κοροναϊού – Αστεία περιστατικά εν μέσω πανδημίας

Μέσα στη δίνη της πανδημίας δεν έχουν λείψει οι αστείες στιγμές που προσφέρουν μία μικρή χαραμάδα γέλιου

Ο κοροναϊός «σαρώνει» για δεύτερη φορά την Ελλάδα. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, τα θύματα αυξάνονται, το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του. Και φυσικά η αγωνία των πολιτών για την υγεία τους πρωτίστως και για την… τσέπη τους σε δεύτερο επίπεδο, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ωστόσο, μέσα σ’ αυτή τη δίνη της πανδημίας, με τον καθημερινό ορυμαγδό ειδήσεων, φημών, αναλύσεων και προβλέψεων για το μέλλον, υπάρχουν και μερικές… χαραμάδες γέλιου.

Ορισμένα ευτράπελα, αστείες στιγμές του κοροναϊού, γκάφες ή αστοχίες πολιτικών που έχουν προκαλέσει πολύ γέλιο και απίστευτα σχόλια στα social media.

VAR για τον… Χαρδαλιά

Το πρόσφατο… ιερό ατόπημα του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έσκυψε στο χέρι του ιερέα στην Καρδίτσα, είναι ένα από τα ευτράπελα του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πιάστηκε… στα πράσα, να παραβαίνει τους κανόνες που ο ίδιος ζητά να τηρούμε.

Οσο κι αν δικαιολογήθηκε ότι μόλις είχε βγάλει τη μάσκα και δεν φίλησε το χέρι του παπά, αλλά εξέφρασε την πίστη του, η εικόνα ήταν ισχυρή. Και αστεία καθώς λίγες ημέρες πριν «κρέμασε στα μανταλάκια» τον Γιώργο Κουμουτσάκο για τη θεία μετάληψη.

«Επακούμβησε το χέρι του παπά». «Το VAR έδειξε χειροφίλημα». «Του έπεσαν τα κλειδιά κι έσκυψε να τα πάρει» και «ήθελε να… μυρίσει τον παπά», ήταν ορισμένα από τα αστεία που γράφτηκαν για τον κ. Χαρδαλιά.

Μόλις λίγες ημέρες πριν μια ακόμη αστεία εικόνα, που όμως, προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις, ήταν αυτή της θείας μετάληψης του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο υφυπουργός πιάστηκε να μη φοράει μάσκα στην Εκκλησία, με αποτέλεσμα να γίνει viral στο Διαδίκτυο.

H ειλικρινής μεταμέλεια του κ. Κουμουτσάκου πέρασε στα ψιλά και μόνο όταν ο Ν. Χαρδαλιάς «ισοφάρισε» τις γκάφες, μπόρεσε να ξεφύγει ο υφυπουργός Εξωτερικών από τη μέγκενη των social media που τον επέκριναν με δριμύτητα.

Μάσκες – αλεξίπτωτα…

Ο μεγάλος χαμός των προηγούμενων ημερών ήταν ωστόσο στην πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Αγιασμός με ευτράπελα, παγουρίνα… μίνι, μάσκες υπερμεγέθεις, δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη… θεατρική παράσταση και μάλιστα χωρίς εισιτήριο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από βίντεο και φωτογραφίες που φτιάχτηκαν μέσα σε λίγες ώρες και διακωμώδησαν όλη αυτή την κατάσταση.

Η γκάφα με τις μάσκες που δόθηκαν σε χιλιάδες μαθητές έχει μείνει στην ιστορία. Ακόμη και σήμερα καταγράφονται αστείες ιστορίες και εικόνες.

Εμφανίστηκαν μάσκες αλεξίπτωτα, ολόσωμες, μάσκες – καλύμματα αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορούσε να «χτυπήσει» το λάθος εκείνων που είχαν αναλάβει τη διανομή στα σχολεία.

Αλλά και ανέκδοτα όπως «πήγα να πάρω το παιδί μου και μόλις του έβγαλα τη μάσκα είδα ότι πήρα λάθος παιδί».

Ή «δεν σε ακούω μου λέει και κατεβάζει τη μάσκα. Ζούμε μεγάλες στιγμές».

Φυσικά δεν έλειψαν οι θεωρίες για τις μάσκες που έχουν ενσωματωμένα… τσιπάκια κι επειδή ήταν υπερμεγέθεις κάποιοι έβαλαν και… τζιπάκια.

Η μάσκα κατά του κορωνοϊού έγινε πιο γνωστή κι από τη μάσκα… του Ζορό και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς.

Μέχρι και πασίγνωστος παραγωγός ερωτικών ταινιών διέθεσε στην αγορά μάσκες από τα… εσώρουχα πορνοστάρ.

Στην κωμωδία του κοροναϊού πρωταγωνίστησαν και τα παγουρίνα που δόθηκαν στα παιδιά. Κάποιοι περίμεναν μεγαλύτερα κι έτσι η πλάκα ξεκίνησε. Ορισμένοι θυμήθηκαν τους Γιαννιώτες που είναι… παγουράδες. Αλλοι ότι παγουρίνα έμοιαζαν με σφηνάκια ή με… χειροβομβίδες.

Οι αρνητές

Απίθανο σόου στήθηκε φυσικά με τους αρνητές της μάσκας. Ειδικά η κυρία που πατάει τις μάσκες σε διαδήλωση έξω από το Σύνταγμα έγινε πανελληνίως γνωστή.

Συμμετείχε σε… ποδοσφαιρικά ματς, σε πτώση με αλεξίπτωτο, σε χορευτικές φιγούρες. Ολα τα memes με την ίδια πρωταγωνίστρια «σάρωσαν» το Διαδίκτυο.

Διάσημος έγινε και ο παπάς που έκανε στο Ρέθυμνο κήρυγμα κατά της μάσκας με παραινέσεις του τύπου «κάνετε διαδηλώσεις για τον Φύσσα, τον Αλέξη και τους ομοφυλόφιλους κι όχι για τις μάσκες».

Βεβαίως, η αποδοκιμασία από τους γονείς μπορεί να μην τον πτόησε αλλά η σύλληψή του θα τον κάνει πιο προσεκτικό.

Στα χιουμοριστικά περιστατικά, αν και δείγμα των οριακών καταστάσεων της κοινωνίας, είναι και το… μαλλιοτράβηγμα ηλικιωμένου με γυναίκα που δεν φορούσε μάσκα μέσα σε λεωφορείο.

Ενα τέτοιο, τραγικό περιστατικό, ήταν βεβαίως ο ξυλοδαρμός εκπαιδευτικού από αρνητή μάσκας.

Το χιούμορ, πάντως, επισκιάζει όλες τις κακές στιγμές του κοροναϊού και δημιουργεί μια πιο ελαφριά διάθεση εν μέσω του φόβου και του ψυχολογικού βάρους που νιώθουν οι πολίτες.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024