Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Ακόμη και 2 εκατ. οι νεκροί μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου του κοροναϊού

ΠΟΥ: Ακόμη και 2 εκατ. οι νεκροί μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου του κοροναϊού

Προς το παρόν, ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό παγκοσμίως κοντεύει να αγγίξει το ένα εκατομμύριο - Ο ΠΟΥ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Ευρώπη.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αν δεν το κάνουμε (να αναλάβουμε συντονισμένη δράση), όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.

«Εάν δεν συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα, να εξελισσόμαστε, στη φύση, την κλίμακα και την ένταση της συνεργασίας μας, επομένως, ναι, θα δούμε αυτόν τον αριθμό και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερο. Η στιγμή για ανάληψη δράσης είναι αυτή τώρα», τόνισε ο Ράιαν.

«Δεν αφορά μονάχα το να διεξάγουμε τεστ και να ιχνηλατούμε, όχι μονάχα να παρέχουμε ιατρική φροντίδα, όχι μονάχα να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όχι απλά να εργαζόμαστε στα εμβόλια, να τα κάνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα», απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Οι αριθμοί του κοροναϊού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μετρήσεων Worldometer.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο.

Προς τη «λάθος» κατεύθυνση η Ευρώπη

Ο Μαρκ Ράιαν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Ευρώπη, η οποία – όπως είπε – αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων και των κατειλημμένων κλινών στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας.

«Η Ευρώπη έχει πολλή δουλειά να κάνει για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ελέγξει τη διασπορά. Γενικά, βλέπουμε σε αυτή την πολύ μεγάλη ήπειρο μια ανησυχητική αύξηση της ασθένειας», είπε.

Η δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβε πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στο τέλος του Σεπτέμβρη και δεν έχει αρχίσει καν η επιδημία της γρίπης για φέτος. Για αυτόν τον λόγο ανησυχούμε ότι αυτή η αυξητική τάση των κρουσμάτων κοροναϊού είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση»

Πάντως και οι εκπρόσωποι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να δουν εθνικά lockdowns, όπως στις αρχές της πανδημίας.

«Μην κατηγορείτε τους νέους»

O Ράιν είπε επίσης ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους νέους για την πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα, παρά τις κατηγορίες που ακούγονται παγκοσμίως πως οι μικρότεροι στην ηλικία φταίνε για τη διασπορά του ιού μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο και να λέμε ότι για όλα φταίνε οι νέοι. Το τελευταίο που χρειάζεται ένας νέος είναι έναν μεγαλύτερο να του ρίχνει το φταίξιμο».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024