Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ : Προβλήματα στην προμήθεια επιπλέον εμβολίων κατά της εποχικής γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο

ΠΟΥ : Προβλήματα στην προμήθεια επιπλέον εμβολίων κατά της εποχικής γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο

Στο νότιο ημισφαίριο, το οποίο βρίσκεται στην περίοδο της εποχικής γρίπης, οι διαστάσεις της επιδημίας έχουν μειωθεί, εν μέρει και λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

Ορισμένες χώρες του βορείου ημισφαιρίου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων εμβολίων για την εποχική γρίπη λόγω της αυξημένης ζήτησης, αλλά σε περίπτωση έλλειψης η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού και των ηλικιωμένων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προμήθεια επιπλέον εμβολίων» δήλωσε η Αν Μόεν, επικεφαλής του Τμήματος ετοιμότητας και αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης στον ΠΟΥ.

Εξάλλου, στο νότιο ημισφαίριο, το οποίο βρίσκεται στην περίοδο της εποχικής γρίπης, οι διαστάσεις της επιδημίας έχουν μειωθεί, εν μέρει και λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

«Αν αυτό συνεχιστεί και η γρίπη βρίσκεται σε χαμηλή κυκλοφορία και στο βόρειο ημισφαίριο, πιθανόν να έχουμε λιγότερα κρούσματα. Και επίσης ελπίζουμε στη μείωση των κρουσμάτων λόγω της πολύ υψηλής χρήσης του εμβολίου κατά της γρίπης» είπε.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024