Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: Σχέδια για άγαλμα της στο Μπρούκλιν

Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: Σχέδια για άγαλμα της στο Μπρούκλιν

Σχέδια για άγαλμα της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Μπρούκλιν ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Mε άγαλμα στη γενέτειρά της, το Μπρούκλιν, θα τιμήσει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης την Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα συμβουλευτεί ντόπιους καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα για να προτείνει ιδέες τόσο για το σχέδιο του αγάλματος όσο και για την ακριβή τοποθεσία ανέγερσής του.

«Ως δικηγόρος, νομικός και καθηγήτρια, (η δικαστής Γκίνσμπεργκ) επαναπροσδιόρισε την ισότητα των φύλων ως προς το δικαίωμα εκπροσώπευσης σε θεσμούς και τα δικαιώματα του πολίτη και εξασφάλισε ότι η Αμερική ανταποκρίθηκε στα ιδανικά της ίδρυσής της – ήταν μια μνημειώδης φιγούρα ισότητας και μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι αξίζει ένα μνημείο προς τιμήν της» είπε, σε ανακοίνωση, ο Κουόμο.

The New-York Historical Society meanwhile plans to host an exhibition next year, Notorious RBG: The Life and Times of…

Δημοσιεύτηκε από Ralph Stalter Jr στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

«Ενώ η οικογένεια της Νέας Υόρκης θρηνεί τον θάνατο της Δικαστή Γκίνσμπεργκ, με υπερηφάνεια θυμόμαστε ότι ξεκίνησε το απίστευτο ταξίδι της από εδώ, στο Μπρούκλιν. Η υστεροφημία της θα συνεχίζει να ζει μέσα στην πρόοδο που δημιούργησε για την κοινωνία μας, και αυτό το άγαλμα θα είναι μια υλική υπενθύμιση των πολλαπλών συνεισφορών της στην Αμερική που ξέρουμε σήμερα αλλά και μια έμπνευση για όσους θα συνεχίσουν, για πολλές γενιές, να χτίζουν πάνω στο πελώριο συνολικό έργο της» πρόσθεσε.

Η Γκίνσμπεργκ πέθανε στο σπίτι της στην Ουάσινγκτον την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 87 χρόνων μετά από παρατεταμένη μάχη με καρκίνο του παγκρέατος.

Το Σαββατοκύριακο, ένας δαντελένιος γιακάς τοποθετήθηκε σε ένα άλλο άγαλμα στη Νέα Υόρκη, το «Fearless Girl» του Μανχάταν.

Ήταν μια ευθεία αναφορά στην Γκίνσμπεργκ, η οποία συχνά φορούσε δαντελένιο γιακά σε μια προσπάθεια να «εκθηλύνει, χωρίς διάθεση απολογίας» την κατά τα άλλα άχαρη στολή των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων State Street Global Advisors, η οποία είχε παραγγείλει το εν λόγω άγαλμα, έβαλε ολοσέλιδη διαφήμιση στο κυριακάτικο φύλλο των Τάιμς της Νέας Υόρκης παρουσιάζοντας αυτόν τον φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ, με λεζάντα «Εις υγείαν του πρωτοτύπου».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024