Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός με Χάρισον και Σπανούλη να ξεχωρίζουν

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός με Χάρισον και Σπανούλη να ξεχωρίζουν

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα τελευταία φιλικά τους, και παρότι δυσκολεύτηκαν στο τέλος, πήραν τη πρώτη τους νίκη στο Βερολίνο στα φιλικά τους με την Άλμπα

Σαφώς βελτιωμένος. Ο Ολυμπιακός αν και ίδρωσε στο τέλος, επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου στην Γερμανία με σκορ 78-71, έχοντας  για κορυφαίους τους Άαρον Χάρισον και Βασίλη Σπανούλη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους παίκτες του, ο Αμερικανός γκαρντ ήταν θετικότατος στο πρώτο μισό, ενώ επίσης θετική ήταν η συνεισφορά του Ζαν Σαρλ.

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (25/09) θα δώσουν την δεύτερη τους φιλική αναμέτρηση με τους Γερμανούς στις 20:00.

Το ματς

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα στο φιλικό προετοιμασίας τους στο Βερολίονο.Παρά το 8-5 του Σίβα, οι Πειραιώτες με τον Χάρισον για κορυαφαίο στο πρώτο δεκάλεπτο, πέρασαν με 8-12 τρέχοντας ένα 7-0 σερί.

Γκρέιντζερ και Σνάιντερ έδωσαν εκ νέου προβαδισμα στους γηπεδούχους, όμως ο Ελις με κάρφωμα και ο Χάρισον με νέο τρίποντο έγραψε το 14-18.
Ο Παπανικολάου έστειλε την διαφορά στους 7 πόντους, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 19-21.

Από τη στιγμή που ο Σλούκας έφυγε για τον πάγκο, ο Ολυμπιακός έχασε το… μυαλό του. Δεν είναι τυχαίο πως για ώρα οι Ερυθρόλευκοι είχαν μείνει στους 5 πόντους στην επίθεση, με την Άλμπα τρέχει ένα 10-5 επιμέρους. Ο Ολυμπιακός πίεσε για λίγο στην άμυνα, όμως ο Σίβα με λέι απ έγραψε το 32-30, με τους Ερυθρόλευκους πάντως να μην τα παρατάνε.

Ο Χάρισον και πάλι ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, ενώ ο Ζαν Σαρλ ήταν δυναμικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παρότι είχαν και πάλι πρόβλημα στις αποφάσεις του, οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν την ψυχραιμία για να δράσουν και ο Χάρισον με τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου, έστειλε την ομάδα του στο +4 στα αποδυτήρια (35-39).

Επιστρέφοντας στο ματς ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι επιθετικός. Οι… ροσονέρι (φόρεσαν την μαύρη φανέλα) Πειραιώτες προηγήθηκαν με 38-43 έπειτα από καλάθι του Σλούκα. Σνάιντερ και Σίκμα ισοφάρισαν, όμως Χάρισον και Σλούκας πραγματοποίησαν το νέο +4 του Ολυμπιακού (43-47), με τους γηπεδούχους να μειώνουν στον πόντο. Μέχρι να πάρει μπρος ο Σπανούλης. Ο αρχηγός πέτυχε το 49-53 και το 49-55, ενώ Χάρισον και Βεζένκοφ έστειλαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω απο τους 10 πόντους (49-60) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 51-62.

Οι Πειραιώτες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, Μάρτιν και Τζένκινς έγραψαν το 53-67, με τον Μπαρτζώκα να περνάει για ώρα στο παρκέ την δεύτερη πεντάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός επέμενε στα ίδια σχήματα και ήταν ξεκάθαρο πως δεν τον ενδιέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ματίασεκ μείωσε σε 56-69 και στο 62-69, ο Σπανούλης έγραψε το 62-71, όμως οι γηπεδούχοι βραχυκύκλωσαν τον Ολυμπιακό και πλησίασαν ακόμα περισσότερο. Ο Σίκμα και η πιεστική άμυνα του Ρενέσες απέδωσε καρπούς. Τίεμαν και Σίβα έκαναν το 71-73, με τον Σπανούλη να βρίσκει… τυφλά τον Μάρτιν και να διαμορφώνει με πικ εν ρολ και κάρφωμα το 71-75. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο φιλικό ματς στο Βερολίνο και αύριο, την ίδια ώρα, θα δώσει το δεύτερο ματς με τους παίκτες του Ρενέσες.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024