Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβα από τη Welt : Δεν αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Βόμβα από τη Welt : Δεν αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα εξετάζονταν και οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας αλλά αναβλήθηκε λόγω κοροναϊού, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. «Δήθεν» κοροναϊού τονίζει η γερμανική εφημερίδα που παραθέτει τον πραγματικό λόγο...

Η εφημερίδα Welt σημειώνει, στην ηλεκτρονική της έκδοση, πως «η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα ακυρώθηκε ξαφνικά λόγω κρούσματος κοροναϊού. Δήθεν. Ο αληθινός λόγος πιθανότατα είναι ότι η σύνοδος κορυφής θα αποτύγχανε παταγωδώς. Γιατί προς το παρόν φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι ζουν σε διαφορετικές πολιτικές πραγματικότητες».

«Επειδή δήθεν… »

Οπως αναφέρεται, «η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, που επρόκειτο να λάβει χώρα την Πέμπτη, ξαφνικά την Τρίτη το βράδυ ακυρώθηκε».

«Επειδή δήθεν ένας από τους συμμετέχοντες μολύνθηκε με τον κοροναϊό», προστίθεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει εύλογα η υποψία ότι η συνάντηση αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, επειδή τα κράτη της ΕΕ είναι διχασμένα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ενσκήπτει ο κίνδυνος για παταγώδη αποτυχία της συνόδου κορυφής.

Ολα εξαρτώνται από την Κύπρο. Η κυβέρνηση του νησιού δεν θέλει να συμφωνήσει σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Οχι, συνεχίζει, γιατί θεωρεί λανθασμένες τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος εκεί, αλλά επειδή για την κοινή γνώμη στο νησί η Λευκορωσία δεν παίζει κανένα ρόλο.

Εκεί συζητείται η διένεξη με την Τουρκία για το φυσικό αέριο – μόνο αυτή προσθέτει πόντους πολιτικά. Και γι’ αυτό η κυβέρνηση της Λευκωσίας θέλει να μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά του Μινσκ μέχρι να επιβληθούν και κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

«Μάταια… »

«Λευκορωσία, Τουρκία, υπόθεση Ναβάλνι, το ανεπίλυτο μεταναστευτικό πρόβλημα – εδώ και εβδομάδες η ΕΕ μάταια αναζητεί απάντηση σε ένα σπάνια μεγάλο αριθμό διενέξεων.

»Αλλά κάθε χώρα έχει τη δική της πραγματικότητα. Πόσο πολύ διαφέρει ο τρόπος θεώρησης του κόσμου εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου, το καταλαβαίνει κανείς αν ρίξει μια ματιά σε τέσσερα σημαντικά ευρωπαϊκά κράτη: Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Σουηδία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: sigmalive.com/ΚΥΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024