Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τα σενάρια συνομωσίας που πιστεύουν οι αρνητές

Κοροναϊός : Τα σενάρια συνομωσίας που πιστεύουν οι αρνητές

Παρά το γεγονός ότι οι αρνητές της μάσκας είναι πλέον αντιμέτωποι με φυλάκιση, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει ενεργοποιήσει ειδικό λογισμικό για να τους εντοπίζει και στο διαδίκτυο εκείνοι επιμένουν

Παρά το γεγονός ότι οι αρνητές της μάσκας είναι πλέον αντιμέτωποι με φυλάκιση, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει ενεργοποιήσει ειδικό λογισμικό για να τους εντοπίζει και στο διαδίκτυο εκείνοι επιμένουν. Κάποιοι λένε ότι πεθαίνουν περισσότεροι από άλλους ιούς ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η εκπνοή με μάσκα είναι δηλητήριο.

Τα σενάρια συνομωσίας και η αδιαφορία για τη δημόσια υγεία συνεχίζονται από τους αρνητές κοροναϊού, οι οποίοι εξακολουθούν να τηρούν μια αμετανόητη στάση, παρά τις συστάσεις των ειδικών για προστασία μέσω μάσκας και τήρησης των κανόνων υγιεινής.

«Το έχουν χοντρύνει περισσότερο απ’ ότι είναι. Έχουμε γύρω στους 380 θανάτους. Πιστεύω ότι δεν είναι τόσοι πολλοί που να καλύπτουν το κομμάτι του πληθυσμού που λένε ότι υπάρχει κοροναϊός. Πεθαίνουν πιο πολλοί από άλλες αρρώστιες.»

«Πιστεύω ότι δεν είναι η έκταση αυτή που δίνουνε. Σίγουρα υπάρχει κάτι άλλο το οποίο δεν το λένε. Όσον αφορά στη θνησιμότητα και στην μεταδοτικότητα.»

«Δε μπορείς να πας ενάντια στο σύστημα. Για να λένε ότι χρειάζεται η μάσκα, πρέπει να τη φοράμε.»

Οι αρνητές τα… βάζουν και με τους εκπαιδευτικούς

Μάλιστα, υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι πιστεύουν πως οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που αναγκάζουν τα παιδιά να φοράνε μάσκα στο σχολείο, εκβιάζοντάς τους πως αλλιώς δεν θα κάνουν μάθημα.

«Οι δάσκαλοι πιέζουν παιδιά! Αν δεν φοράνε μάσκα να μη κάνουν μάθημα. Γιατί, γιατί, γιατί; Η εκπνοή με τη μάσκα είναι δηλητήριο!»

«Όποιος δε θέλει να ακούσει, ας πληρώσει τα 150 ευρώ που είναι στα λεωφορεία, μήπως βάλει μυαλό.»

«Οι αρνητές πρέπει να βάλουν μυαλό»

Ο περισσότερος κόσμος συμμορφώνεται με τα μέτρα προστασίας και τη χρήση μάσκας, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση σε όσους δεν προσέχουν, να σέβονται τους συνανθρώπους τους.

«Υπάρχουν γύρω άτομα που κολλάνε, τα νοσοκομεία γεμίζουν και δε νομίζω να λένε ψέματα. Σε όσους δεν φοράνε μάσκα, πρέπει να φοράνε για να προστατεύουν και τους γύρω τους, να μην είναι ατομικιστές.»

«Να βάλουν μυαλό και να προστατεύουν και τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους.»

«Όποιος δεν πάθει κοροναϊό δε θα μάθει» λένε όσοι πειθαρχούν στα μέτρα προστασίας, στέλνοντας το μήνυμά τους προς τους αρνητές του κοροναϊού.

«Ο γιος μου που ζει στο Λονδίνο είχε κοροναϊό 15 μέρες. Το πέρασε και τώρα είναι καλά.»

«Αυτοί που δεν πιστεύουν, δεν το πιστεύουν μέχρι να το πάθουν. Τότε θα αλλάξει η γνώμη τους, όπως σε πολλούς.»

Η ποινική δίωξη και η αυτόφωρη διαδικασία συνεχίζονται για όσους διακηρύσσουν κατά της χρήσης μάσκας και δεν υπακούν στα μέτρα προστασίας, ενώ η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει σχηματίσει 44 δικογραφίες, που σχετίζονται με παραβάσεις και σενάρια συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024