Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : 100 νέα λεωφορεία από την επόμενη εβδομάδα - 400 έως το τέλος του χρόνου

Μητσοτάκης : 100 νέα λεωφορεία από την επόμενη εβδομάδα – 400 έως το τέλος του χρόνου

Στο ζήτημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, κατά την προσπάθειά τους να τηρήσουν τα μέτρα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ζήτημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, κατά την προσπάθειά τους να τηρήσουν τα μέτρα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου» συμπλήρωσε.

Χάος στα ΜΜΜ: Καθημερινό φαινόμενο ο συνωστισμός

Την ίδια στιγμή οι εικόνες από σταθμούς του μετρό και λεωφορεία στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δείχνουν μια κατάσταση που όπως φαίνεται έχει παγιωθεί, με τις εικόνες συνωστισμού να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Δύο 24ωρα μετά από αυτές τις φωτογραφίες στον σταθμό του Συντάγματος κι τις εξηγήσεις για τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν σε… μεμονωμένο περιστατικό, όπως χαρακτηρίστηκε, με την κάμερα του LIVE NEWS γινόμαστε το πρωί στο Σύνταγμα, στο ίδιο έργο θεατές.

Στον ίδιο σταθμό και την ίδια ώρα με την περασμένη Τρίτη, για μια ακόμη φορά οι επιβάτες συνωστίζονται στις αποβάθρες και προσπαθούν να βρουν λίγο χώρο μέσα στα βαγόνια… Οι απαραίτητες αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν. Ο κόσμος στριμώχνεται μέχρι τις πόρτες και στους συρμούς δεν υπάρχει άδεια θέση ούτε για δείγμα… Οι περισσότεροι με μάσκα χωρίς πάντως να λείπουν και οι εξαιρέσεις κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας που το μόνο που είχαν στο κεφάλι τους, ήταν τα ακουστικά για να ακούνε μουσική.

Την περασμένη Τρίτη οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ απέδωσαν τις εικόνες συνωστισμού σε βανδαλισμούς βαγονιών που προκάλεσαν καθυστερήσεις, όμως γι’ αυτές τις εικόνες δεν υπήρξε δικαιολογία… Ο χρόνος για τους περισσότερους επιβάτες, περνούσε για ακόμα μία μέρα αργά και βασανιστικά.

Οι γνώριμες πια εικόνες συνωστισμού και σε λεωφορεία… Τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη τα παράπονα για τη συχνότητα των δρομολογίων διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Οι μάσκες στα πρόσωπα και τα αντισηπτικά μπουκαλάκια που βρίσκονταν σε πολλές περιπτώσεις σε πρώτη ζήτηση, έδειχναν πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών έχει πλέον συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης…

Η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας είναι πλέον έκδηλη στην Αττική. Την ώρα που οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα των ηλικιωμένων να αποφεύγουν τα σημεία που παρατηρείται συνωστισμός, οι εικόνες στα Μέσα Μεταφοράς δείχνουν ότι αυτό είναι για πολλούς αδύνατον και μάλιστα καθημερινά.

Για ακόμα μία μέρα συνεχείς ήταν και οι έλεγχοι της αστυνομίας. Πολλά πρόστιμα κόπηκαν σε λαϊκές αγορές, καθώς πολλοί πιάστηκαν να μην τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από εκείνους που ακόμα αρνούνται να φορέσουν μάσκα, υπάρχουν και κάποιοι που πήραν πρόστιμο επειδή την είχαν μεν, αλλά δεν την φορούσαν σωστά.

Η κατάσταση στη μάχη με τον κοροναϊό είναι οριακή αλλά παρά τις συστάσεις και τα μέτρα προστασίας, οι εικόνες συνωστισμού που έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, προβληματίζουν όλο και περισσότεροι.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024