Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Equal» : Νέο ντοκιμαντέρ «ρίχνει φως» στα LGBTO+ δικαιώματα

«Equal» : Νέο ντοκιμαντέρ «ρίχνει φως» στα LGBTO+ δικαιώματα

Σε μια περίοδο που έχουν επανέλθει συγκρουσιακές αξίες στην επιφάνεια, τίθενται εν αμφιβόλω αυτά που θα έπρεπε να είναι «δεδομένα», τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα συνδρομητικό κανάλι αποκάλυψε το τρέιλερ επερχόμενης σειράς docudrama Equal, σχετικά με τον αγώνα για τα δικαιώματα LGBTQ + στην Αμερική, σύμφωνα με το collider.com.

Αφηγείται από τον νικητή βραβείου Emmy, Billy Porter, η σειρά ακολουθεί τα γεγονότα που οδήγησαν στην εξέγερση Stonewall το 1969. Ο Porter συμμετέχει σε ένα cast συμπεριλαμβανομένων των Samira Wiley, Cheyenne Jackson, Anthony Rapp, Shannon Purser, Heather Matarazzo, Sarah Gilbert, Jamie Clayton, Isis King και Gale Harold.

Το Equal θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αρχειακών ταινιών και δραματικών αναπαραστάσεων που χρονολογούνται στο κίνημα δικαιωμάτων LGBTQ + στην Αμερική του 20ου αιώνα και προβάλλει πολλές σημαντικές προσωπικότητες και ιστορικές στιγμές.

Κρίνοντας από το τρέιλερ, η σειρά φαίνεται αρκετά καλή, ενισχυμένη από κάποιες δυνατές εμφανίσεις ειδικά με τη συμμετοχή πολύ γνωστών ηθοποιών.

Επίσημη σύνοψη

Το EQUAL θα παρουσιάσει στους θεατές, ένα ευρύ φάσμα LGBTQ+ οραματιστών, που θα εκπροσωπούνται από το καστ, πολλοί από τους οποίους αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Κάθε part της σειράς, προσφέρει ένα διακριτό και και συνδεδεμένο (με τα υπόλοιπα), κεφάλαιο εντός της ιστορικής περιόδου : Μέρος πρώτο, «Η γέννεση ενός Κινήματος», το οποίο εξερευνά την άνοδο των πρώτων οργανώσεων, «The Mattachine Society», «The Daughters of Bilitis in Los Angeles and San Francisco».

Μέρος δεύτερο, «Transgender Pioneers», χρονολογεί την τρανς εμπειρία του 20ου αιώνα, από βιβλίο των ταραχών του Compton Cafeteria του 1966 στο Σαν Φρανσίσκο.

Τρίτο μέρος, «Black is Beautiful, Gay is Good!» εξετάζει τις συνεισφορές της κοινότητας των μαύρων στο αυξανόμενο κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων LGBTQ +.

Τέταρτο μέρος, «Stonewall: From Rebellion to Liberation», συνδέεται με τις δεκαετίες μακρών αγώνων με την κορύφωση της εξέγερσης του Stonewall – την αρχή του κινήματος Pride.

Τρέιλερ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024