Έχει ύψος 18 μέτρων και ζυγίζει 25 τόνους. Και, μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα ιαπωνικό ρομπότ Gundam – σε πραγματικό μέγεθος – μόλις απέδειξε στους αμέτρητους θαυμαστές του ότι όντως κινείται!

Κατασκευασμένο στα πρότυπα ενός από τα ρομπότ στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά άνιμε της δεκαετίας του 1970 «Mobile Suit Gundam», η τεράστια μηχανή έκανε τα πρώτα της βήματα αυτή την εβδομάδα, στο νέο της σπίτι: Την Γιοκοχάμα.

Το ανθρωποειδές αναμενόταν να γίνει το κύριο έκθεμα του Εργοστασίου Gundam στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, από την 1η Οκτωβρίου. Όμως η πανδημία του κοροναϊού συνεπάγεται ότι τα επίσημα αποκαλυπτήριά του δεν θα πραγματοποιηθούν προς το παρόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών και των υπαλλήλων μας, στο πλαίσιο της ανταπόκρισής μας στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού», γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Απολογούμαστε σε όλους τους θαυμαστές μας που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητάμε την κατανόησή σας. Εντωμεταξύ, θα κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλοι οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τη στιγμή με ασφάλεια».

Οι θαυμαστές του Gundam, που έχει εξαπλωθεί για να συμπεριλάβει ταινίες, μάνγκα, πλαστικές κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα πρώτο βίντεο αυτή την εβδομάδα. Εκεί, η τεράστια κατασκευή φαίνεται να γονατίζει και να κουνά το δεξί χέρι και τα δάχτυλά της, υπό το βλέμμα εργαζόμενων της εταιρείας.

Οι μηχανικοί άρχισαν να σχεδιάζουν το ρομπότ πριν έξι χρόνια, για να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του θα πληρούσε τους περιορισμούς βάρους, ώστε τα άκρα του να μην λυγίσουν και καθένα από τα 24 κινούμενα μέρη του να λειτουργεί άψογα.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από σειρά επιστημονικής φαντασίας με στρατιωτικές αναφορές, η ένωση των τμημάτων του ρομπότ για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ανθρωποειδούς είχε και μια νότα από παράδοση. Ιερείς Σίντο εξάγνισαν το κεφάλι του ρομπότ, σε μια τελετή που κανονικά πραγματοποιείται κατά την ολοκλήρωση ενός νέου κτιρίου και την προσθήκη της στέγης του.

Πηγή: www.theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο