Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων ασθενών με κορωνοϊό ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς. Κρίσιμος θεωρείται ο τομέας των συγκοινωνιών, που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων.

Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Δε γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους νόμους».

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας εντός των ΜΜΜ με επιβάτες που δεν φορούν μάσκα οι οποίοι πιάνονται στα χέρια με τους υπόλοιπους, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν δικαίωμα να σταματούν το δρομολόγιο και να ζητούν από τους επιβάτες χωρίς μάσκα να αποβιβαστούν.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ σχετικά με την χρήση μάσκας, με την αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμα εκεί που χρειάζεται.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των δρομολογίων δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών».

Μάσκες και αποστάσεις

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι οι αποστάσεις εντός των ΜΜΜ «προφανώς και δεν μπορούν να τηρηθούν» γι’ αυτό και έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας τόσο εντός των μέσων μεταφοράς όσο και στις στάσεις.

Προσλήψεις προσωπικού στα ΜΜΜ

Κινούμενη στην εκτόνωση του συνωστισμού στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο προσλήψεις οδηγών.

655 άτομα, σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, θα έχουν προσληφθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ενώ και η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, που θα κυκλοφορήσουν 203 λεωφορεία, αναμένεται να απελευθερώσει αστικά λεωφορεία τα οποία θα «ριχτούν» στη μάχη του κέντρου της Αθήνας.

«Θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του κέντρου».

Ακατάλληλα τα τουριστικά λεωφορεία για τις αστικές συγκοινωνίες

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τουριστικά λεωφορεία και τους οδηγούς τους, που βρίσκονται σε αναστολή λόγω της πανδημίας, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «τα τουριστικά λεωφορεία έχουν χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να μπουν στις αστικές συγκοινωνίες».

Όσον αφορά τις γραμμές στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση, ο υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες έχει στόχο την εκτόνωση του συνωστισμού και την πύκνωση των δρομολογίων, κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες.

«Περίπου το 90% των δρομολογίων έχουν πληρότητες κάτω του 65%».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr