Τις πρώτες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανέγερση νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Νίκαιας κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τις πρώτες φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανέγερση νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Νίκαιας κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σημειώνεται πως η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει την αντίθεσή της στη μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid-19, επισημαίνοντας ότι είναι ελάχιστες οι γενικές ΜΕΘ και εκφράζει την ελπίδα οι νέες μονάδες στο «Σωτηρία» και το νοσοκομείο Νίκαιας να λειτουργήσουν άμεσα «αν και στο σημείο που βρίσκονται οι εργασίες δεν φαίνεται πιθανόν».

Πόσες ΜΕΘ προστίθενται στο σύστημα

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε κλίνες ΜΕΘ-Covid στην Αττική 107 διαθέσιμες, κατειλημμένες 62», ενώ υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα σχέδιο για αύξηση με 40 επιπλέον κλινών ΜΕΘ» και πως «δόθηκαν από την προηγούμενη Τετάρτη 38 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική».

Οι φωτογραφίες από τη νέα πτέρυγα ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα προστεθούν 22 κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα, ενώ θα ακολουθήσει η ενίσχυση με 67 ΜΕΘ τον Οκτώβριο και 41 κλίνες τον Νοέμβριο.

Ο υφυπουργός Υγείας υπενθύμισε τη «δωρεά της Βουλής, τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”», τη δωρεά για μια ΜΕΘ στη Νίκαια, 155 ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και 75 νέες κλίνες ΜΕΘ και 9 κλίνες ΜΑΦ που ήδη λειτουργούν στα νοσοκομεία της χώρας και προέρχονται από πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ.

Κλίνη ΜΕΘ  στο νοσοκομείο Νίκαιας:

«Επομένως, ανά πάσα στιγμή αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Δεν μπορούμε να πάμε αυτή την στιγμή στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για τον κοροναϊό, διότι έχουμε και άλλα περιστατικά να αντιμετωπίσουμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάνουμε κατά τέτοιο τρόπο την διαχείριση, έτσι ώστε να υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ και αυτό φαίνεται μέχρι σήμερα. Υπάρχει διαθεσιμότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, προκειμένου όσο χρειάζεται οι κλίνες αυτές να αυξάνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό» σημείωσε ο καταλήγοντας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr