Οι Αρχές κάνουν ανοιχτά λόγο για δεύτερο κύμα κοροναϊού

Το αθροιστικό σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στην Ισπανία αυξήθηκε κατά σχεδόν 10.800 σήμερα σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας στα 682.276, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 31.428 νέα κρούσματα, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της Δευτέρας αφορά τα κρούσματα από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που δεν είχαν ανακοινωθεί τα τελευταία 24ωρα. Και αυτά τα στοιχεία πάντως, επιβεβαιώνουν την τάση της αύξησης των κρουσμάτων κατά τουλάχιστον 10.000 την ημέρα.

Με 21 θανάτους από τον ιό το τελευταίο 24ωρο και 241 που ανακοινώθηκαν ότι είχαν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της Covid-19 στη χώρα ανέρχεται σε 30.904.

Περισσότεροι από 1.348 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συναγερμός για το δεύτερο κύμα κοροναϊού

Οι Αρχές κάνουν ανοιχτά λόγο για δεύτερο κύμα κοροναϊού, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς και κυμαίνονται στα 10.000 ημερησίως.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο των μολύνσεων που αναφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν στην περιοχή της Μαδρίτης, η οποία τη Δευτέρα θέσπισε αυστηρότερα μέτρα σε σχεδόν 40 περιοχές σε μια προσπάθεια μείωσης του ρυθμού μετάδοσης.

Η Μαδρίτη έχει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στην χώρα, με 746 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους – περίπου 2,6 φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

«Βλέπουμε μια σαφή αύξηση στην Ισπανία», δήλωσε χθες το βράδυ ο Fernando Simón, διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού Υγείας.

Η σωρευτική επίπτωση στην Ισπανία συνεχίζει να αυξάνεται, με 280 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ποικίλλει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή.

Η Αστούρια συνεχίζει να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό, με 93 κρούσματα, ενώ στις Καναρίους Νήσους και στη Χώρα των Βάσκων ο αριθμός πέφτει, με 130 και 311, αντίστοιχα. «Η Καταλονία σταθεροποιείται σε ενδημικό επίπεδο που δεν θα πέσει» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Simón.

«Τα μέτρα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά», δήλωσε ο Simón σχετικά με τους νέους περιορισμούς που τέθηκαν σε γειτονιές της Μαδρίτης από τη Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων, περιορίζονται οι συναθροίσεις σε έξι άτομα, ενώ κλείνουν πάρκα και άλση.

Στο τραπέζι παραμένει η λήψη ανάλογων μέτρων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr