Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Οδοιπορικό του MEGA στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Κοροναϊός: Οδοιπορικό του MEGA στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Οι περιοχές στην Αττική που περνούν στην «κόκκινη ζώνη» με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο πληθαίνουν μέρα με την ημέρα

Οι περιοχές στην Αττική που περνούν στην «κόκκινη ζώνη» με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο πληθαίνουν μέρα με την ημέρα. Μετά τα Σεπόλια, την Κυψέλη και τα Πατήσια στην λίστα προστίθενται και το Περιστέρι, η Καλλιθέα, το Φάληρο και η Πλατεία Αττικής.

Το MEGA βρέθηκε σε αυτές τις περιοχές. Οι κάτοικοι είναι πλέον ιδιαίτερα ανήσυχοι. Στην Πλατεία Βικτωρίας όπου εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 150 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν σήμερα άνδρες της αστυνομίας και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο Σπύρος Χειμάριος γεννήθηκε και μεγαλώνει τα παιδιά του στα Σεπόλια. Μουσικός στο επάγγελμα στη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποφεύγει να πηγαίνει σε πλατείες, παιδικές χαρές και όπου παρατηρείται συνωστισμός. Ζει σε μια από πλέον επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής. «Είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν ξέρουμε. Πρέπει να προφυλάξουμε τους μεγαλύτερους».

Από το ξεκίνημα της πανδημίας άλλαξε την καθημερινότητά του για να προστατεύσει την οικογένειά του και την ηλικιωμένη μητέρα του. «Φοράμε μάσκα, όχι συναθροίσεις. Αποφεύγουμε κλειστούς χώρους και αναμένουμε εντολές».

Στο εμβληματικό γήπεδο του Τρίτωνα, στα Σεπόλια, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πρώτα του σουτ συναντάμε το Γιώργο Μπαλατσό. Είναι ξενοδοχοϋπάλληλος και το κύριο θέμα συζήτησης στην περιοχή μας λέει είναι η ανησυχία των κατοίκων για τα αυξανόμενα κρούσματα.

«Ο καθένας να έχει ατομική ευθύνη γιατί δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει, ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό».

Από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής είναι τα Σεπόλια. Στο άκουσμα της είδησης αρκετοί κάτοικοι της περιοχής κυκλοφορούν με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως ο 85χρονος Γιώργος Ανανιάδης. Ακούγοντας τη σύσταση της κυβέρνησης έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο.

«Και στο καφενείο το σκέφτομαι άκρη άκρη, πρέπει να προσέχουμε και για τον εαυτό μας και για τους άλλους».

Στο κόκκινο βρίσκεται και η Καλλιθέα όπου βρισκόμαστε. Τα Πατήσια, η Κυψέλη, το Περιστέρι, η πλατεία Αττικής και το Φάληρο.

Μια υγειονομική βόμβα εδώ στην πλατεία Βικτωρίας χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, ήρθε η αστυνομία για να τους μεταφέρει αλλού. «Αν μας διώξουν δεν έχουμε που να πάμε, μας είπαν να πάμε σε νοσοκομείο αναφοράς».

Οι κάτοικοι των περιοχών της Αττικής που είναι στο κόκκινο ζουν με την αγωνία ότι θα είναι οι πρώτοι δήμοι της Αθήνας που ενδεχομένως θα βιώσουν ένα τοπικό lockdown.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024