Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός «σαρώνει» το ΕΣΥ: Γεμίζουν οι ΜΕΘ, μολύνονται οι υγειονομικοί

Ο κοροναϊός «σαρώνει» το ΕΣΥ: Γεμίζουν οι ΜΕΘ, μολύνονται οι υγειονομικοί

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στα όρια της ασφυξίας με τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο

Στη δύνη του κοροναϊού βρίσκονται τα νοσοκομεία, με εκατοντάδες ύποπτα περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία, δεκάδες που μπαίνουν για νοσηλεία καθημερινά και με τα κρεβάτια εντατικής να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από τα 107 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για κοροναϊό στην Αττική τα 62 είναι κατειλημμένα. Το πρωί άλλες 14 κλίνες ΜΕΘ διατέθηκαν για covid περιστατικά. Στον Ευαγγελισμό 24 άτομα νοσηλεύονται στην εντατική και νέα κρεβάτια προστίθενται καθημερινά.

Στο Σωτηρία 27 άτομα δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική. Στον Ευαγγελισμό σε κάθε εφημερία άτομα με ύποπτα συμπτώματα συνωστίζονται για μια θέση στα εξωτερικά ιατρεία μαζί με άλλους ασθενείς. Ο κ. Γιάννης περίμενε επί 1,5 ώρα στην ουρά έξω από το νοσοκομεία με πυρετό, ανάμεσα σε ανυποψίαστους ασθενείς.

Παρά ο γεγονός ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ασθενών, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι μεγάλος.

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό ζητούν να γίνουν προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικοί στο κρατικό της Νίκαιας, με ανακοίνωση τους έκαναν γνωστό ότι στο εξής δεν θα δέχονται ασθενείς με κοροναϊό, καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και ο κίνδυνος διασποράς μέσα στο νοσοκομείο, ορατός.

«Σαρώνει» το ΕΣΥ ο κοροναϊός

Ο κοροναϊός σφυροκοπά πλέον και τους υγειονομικούς με τον αριθμό των κρουσμάτων να εκτοξεύεται. Στις 5 Αυγούστου είχαν επιβεβαιωθεί 13 περιστατικά μολύνσεων. Μέσα σε δέκα ημέρες, ο αριθμός τους εκτοξεύεται στα 50. Πέντε ημέρες αργότερα τα κρούσματα στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων ανεβαίνουν στα 75, με τους 50 να είναι ασυμπτωματικοί. Στις 29 Αυγούστου οι υγειονομικοί υπάλληλοι μετρούν 99 περιστατικά μολύνσεων.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφαλώνει» στα 150. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο στους τρεις δεν έχουν συμπτώματα.

Τις επόμενες δέκα ημέρες, άλλοι 50 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία βγαίνουν θετικοί στο τεστ, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στους 200 μέσα σε 8 εβδομάδες.

Νέες κλίνες ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό – Εξαντλήθηκαν τα rapid test

Σε εφημερία είναι το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ήδη από τις πρώτες ώρες εξαντλήθηκαν τα 50 rapid test από αυτά 3 βρέθηκαν θετικά, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος είναι με ύποπτα συμπτώματα στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, δεκάδες είναι τα μοριακά τεστ που έγιναν και αναμένουμε τα αποτελέσματα αύριο (23/9). 63 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ covid και 24 σε μονάδες εντατικής θεραπείας αναγκάζοντας την κλινική να επιτάξει νέες κλίνες.

14 μονάδες μπήκαν σήμερα στην Αττική επιπλέον και θα προστεθούν ακόμα 36 τις επόμενες ημέρες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024