Νέες αποκαλύψεις για τη δράση ΜΚΟ – Έρχονται διώξεις
Ελεγχοι σε 9 ΜΚΟ και 13 δομές – Αναμένονται διώξεις μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ για υποβοήθηση δουλεμπόρων
Μη νόμιμες δαπάνες, προβλήματα οικονομικής διαχείρισης, ζητήματα με έλλειμμα ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται στους ανηλίκους καθώς και θέματα νομιμότητας για χρήση χώρων και τήρηση κανόνων δημόσιας υγιεινής όσον αφορά και τον Covid-19 διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους σε εννιά ΜΚΟ και 13 διαφορετικές δομές που έχει πραγματοποιήσει από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τις εντολές του επικεφαλής της, Άγγελου Μπίνη.
Από τους ελέγχους αυτούς έχουν συνταχθεί 11 συνολικά εκθέσεις οι οποίες έχουν σταλεί ανά περίπτωση στην Εισαγγελία αλλά και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα των ερευνών των κρατικών αρχών σχετικά με τις δραστηριότητες των ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό.
Κι αυτό ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται –όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής»-να ασκηθούν διώξεις σε 10-12 τουλάχιστον μέλη τριών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Μυτιλήνη κι οι οποίες φέρεται να υποβοηθούσαν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων για να αποφεύγουν τα σκάφη του Λιμενικού κι αλλους ελέγχους των ελληνικών αρχών ασφαλείας.
Ερευνες τριών μηνών
Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα τριών μηνών της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ οι οποίες κατόρθωσαν να «στρατολογήσουν» αλλοδαπούς και να αντλούν πληροφορίες για τους τρόπους δράσης των δουλεμπόρων και την παράνομη «αρωγή» από μέλη ΜΚΟ μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών.
Κι όλα αυτά ενώ η ΕΛΑΣ συνεχίζει να εστιάζει το ενδιαφέρον της στην πλήρη διαλεύκανση του εμπρησμού της Μόριας –υπολογίζεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 20 άτομα- πριν από δύο εβδομάδες αλλά και στις κινήσεις αλλοδαπών που προχωρούν σε βίαιες ενέργειες στα hotspot των νησιών του Αιγαίου.
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία




