Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρά Τεπέ: Εκατοντάδες νέα τεστ σε πρόσφυγες

Καρά Τεπέ: Εκατοντάδες νέα τεστ σε πρόσφυγες

Εξετάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου άνω των 10 ετών και τα θετικά κρούσματα ήταν μηδενικά

Περισσότερα από 600 τεστ ταχείας εξέτασης για τη νόσο του κοροναϊού πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ του Δήμου Μυτιλήνης.

Εξετάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του κέντρου άνω των 10 ετών και τα θετικά κρούσματα ήταν μηδενικά.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Κέντρου εδώ και μήνες είχε πάρει όλα τα απαιτούμενα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τήρηση αποστάσεων και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι σαν βόμβα έσκασε χθες,  η είδηση πως έχουν εντοπιστεί 243 κρούσματα κοροναϊού στη νέα δομή φιλοξενίας στη Λέσβο στο Καρα Τεπέ.

Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχείρησαν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2.

Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες  (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Για τα κρούσματα στη Μόρια αναφέρθηκε χθες,  και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή.

Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024