Δεν διευκρινίστηκε τι θα απογίνουν οι 970 άνθρωποι που διαμένουν εκεί: ίσως μεταφερθούν στο νέο τεράστιο καμπ του Καρά Τεπέ ή ίσως καταλήξουν και αυτοί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο των δομών φιλοξενίας προσφύγων, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα.

Μετά τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσει και η δημοτική δομή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν πρόκειται για τη νέα «προσωρινή» δομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή, μετά την καταστροφή της Μόριας, αλλά για παλιότερη που φιλοξενούσε οικογένειες και μέλη ευάλωτων κατηγοριών.

Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, φιλοξενεί σήμερα σε άριστες συνθήκες 970 πρόσφυγες και μετανάστες

Άγνωστο το μέλλον των προσφύγων που φιλοξενούνται στη δημοτική δομή

Το τέλος της δημοτικής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, με επιστολή του στο Δήμο Μυτιλήνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό δήλωσε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα «Στο Νησί» ο κ. Νότης Μηταράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη έχοντας όπως σημείωσε «ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της αντιμετώπισης της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας».

«Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» είπε ο κ. Μηταράκης.

Δεν διευκρινίστηκε τι θα απογίνουν οι 970 άνθρωποι που διαμένουν εκεί: ίσως μεταφερθούν και αυτοί στο νέο τεράστιο καμπ του Καρά Τεπέ ή ίσως καταλήξουν και αυτοί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Το μέλλον της Μόριας και οι αποζημιώσεις

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε επίσης με νόημα ότι «η Μόρια πλέον είναι ένα κακό παρελθόν». Σύντομα είπε θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Από το Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, είπε ο Υπουργός, περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Την μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας. Και την εισήγηση του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο μέσω του Δήμου Μυτιλήνης θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατηλειμμένου δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr