Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος : Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού μετά την έκρηξη στη Βηρυτό

Λίβανος : Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού μετά την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κοροναϊό σημείωσε αλματώδη αύξηση μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.006 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, και 11 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα της Μέσης Ανατολής να φθάνει τους 297 νεκρούς και τις 29.303 μολύνσεις ως αυτό το στάδιο.

Αλματώδης αύξηση

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημείωσε αλματώδη αύξηση μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 6.500 και πλέον, πολλοί εκ των οποίων πλημμύρισαν τα ήδη παραφορτωμένα νοσοκομεία.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν κάλεσε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμό για δύο εβδομάδες, σε παρέμβασή του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαντίντ.

Οι αρχές είχαν επιβάλει την 21η Αυγούστου περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα, πλην των περιοχών που επλήγησαν από την έκρηξη, και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Ομως αντιμέτωπες με τις διαμαρτυρίες του ιδιωτικού τομέα, που ήδη πλήττεται εδώ και ένα χρόνο από οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου, οι αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα μία εβδομάδα αργότερα.

Η χαλάρωση των περιορισμών προκάλεσε την ανησυχία των επαγγελματιών του τομέα της υγείας.

«Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ»

Ο γιατρός Φίρας Αμπιάντ, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι, δημόσιου ιδρύματος στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον της πανδημίας του κοροναϊού, έκρουσε το Σάββατο τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των μολύνσεων.

«Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ την περασμένη νύχτα. Οι αριθμοί (των κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων εξαιτίας) του κοροναϊού είναι σοκαριστικοί», ανέφερε μέσω Twitter ο 52χρονος χειρουργός γαστρεντερολόγος ο οποίος έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη πολλών Λιβανέζων, μολονότι ήταν μάλλον άγνωστος στους περισσότερους συμπατριώτες του προτού ξεσπάσει η πανδημία.

«Η αύξηση των θανάτων, ανάμεσά τους κι ενός νέου 18 ετών, είναι φρικτή είδηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024