Σε πολλές περιοχές της χώρας κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, καθώς και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αυξάνονται όσο περνούν οι ώρες οι σχολικές μονάδες καθώς και τα τμήματα που θα είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.

Μία μόλις εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με την ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας το βράδυ της Δευτέρας, 59 είναι πλέον οι σχολικές μονάδες που θα βάλουν «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα είτε θα αναστείλουν στο σύνολό τους τη λειτουργία τους.

Σε πολλές περιοχές της χώρας κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, καθώς και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης. Κλειστά, επίσης, θα παραμείνουν έως 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Τι προβλέπει ο ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr