Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη για κοροναϊό: Αν πάμε με τους ίδιους ρυθμούς τα πράγματα θα δυσκολέψουν

Παγώνη για κοροναϊό: Αν πάμε με τους ίδιους ρυθμούς τα πράγματα θα δυσκολέψουν

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν. Αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κοροναϊού με τις ιώσεις αυτές» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Η αύξηση των νοσηλευόμενων και των διασηλωμένων είναι δύο από τους παράγοντες που δείχνουν ότι ο κοροναϊός – ειδικά στην Αττική – έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ως «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισεη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη την κατάσταση με την πορεία της επιδημίας του κοροναϊού, ειδικά όπως είπε «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν. Αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κοροναϊού με τις ιώσεις αυτές» τόνισε στο Θέμα Fm.

Υπενθύμισε , μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι».

Το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες:
1. ο αριθμός των κρουσμάτων
2. ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές
3 ο αριθμός των διασωληνωμένων».

Τρία ακόμη νοσοκομεία στη «μάχη» κατά του κοροναϊού

Υπενθύμισε, δε, ότι «δεν έχουμε μόνο τον covid-19. Ξέρετε τι σοβαρά προβλήματα υγείας έχουμε;».

Χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαΐκο» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024