Από χθες το πρωί και έως τα μεσάνυχτα της 23ης Σεπτεμβρίου, τα μέλη του ΜέΡΑ25 ψηφίζουν για την ανάδειξη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής, «η οποία θα αναπτύξει τον πολιτικό διάλογο, θα βοηθήσει το κόμμα μας να προωθήσει τις πολιτικές του θέσεις και θα εξασφαλίσει περισσότερη ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις, στα μέλη μας από όλη την επικράτεια»

Από χθες το πρωί και έως τα μεσάνυχτα της 23ης Σεπτεμβρίου, τα μέλη του ΜέΡΑ25 ψηφίζουν για την ανάδειξη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής, «η οποία θα αναπτύξει τον πολιτικό διάλογο, θα βοηθήσει το κόμμα μας να προωθήσει τις πολιτικές του θέσεις και θα εξασφαλίσει περισσότερη ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις, στα μέλη μας από όλη την επικράτεια». Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του ΜέΡΑ25 προς τα μέλη του κόμματος, με αφορμή την πενθήμερη ηλεκτρονική διαδικασία ανάδειξης της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο κόμμα επικρατεί ικανοποίηση καθώς «το ΜεΡΑ25 αποκτά ισχυρή ραχοκοκαλιά σε όλη την Ελλάδα με μέλη και οργανώσεις» και προσθέτουν ότι η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και υποψηφιοτήτων απέδωσε εξαιρετικά και αυτό, όπως επισημαίνουν, συνδυάζεται με την διαρκώς αυξανόμενη απήχηση των θέσεων του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το ιδιαίτερα θετικό κλίμα , τονίζουν οι ίδιες πηγές, που δημιούργησε η μεγάλη απήχηση που είχε η παρουσίαση από τον Γ. Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη του οράματος του ΜέΡΑ 25 «για την Ελλάδα του 2025».

Τα μέλη του κόμματος έχουν πάρει λεπτομερείς οδηγίες για την διαδικασία και την βοήθεια που μπορούν να έχουν για να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί, καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Τα μέλη του κόμματος που παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία, έχουν ήδη τους κωδικούς ώστε να επιλέξουν τους υποψηφίους .

Επίσης, κλιμάκια του ΜέΡΑ25 θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα για να βοηθήσουν όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα, που παρά τον μιντιακό αποκλεισμό, δραστηριοποιείται ενεργά σε κάθε πόλη και σε κάθε τομέα, με ένα εφαρμόσιμο όραμα για την αποτίναξη των δεσμών της χρεοδουλοπαροικίας» και καλεί τα μέλη να το δυναμώσουν με την συμμετοχή τους.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει ορισθεί για τις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με τη σημείωση ότι «τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δημιουργούν κάποια προβλήματα», αλλά στο ΜέΡΑ25 είναι αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Η συνεδρίαση τονίζουν, «θα γίνει κανονικά και νόμιμα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα» και θα έχει ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον, γιατί, όπως αναφέρουν, θα σηματοδοτήσει μια νέα πολιτική φάση για το ΜέΡΑ 25, καθώς το κόμμα θα είναι ακόμη πιο έτοιμο και πιο αποτελεσματικό σε οργανωτικό επίπεδο, ενόψει ενός σκληρού χειμώνα για τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr