Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλλονιά: Ασύλληπτη καταστροφή σε Άσσο, Ληξούρι, Φισκάρδο - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Κεφαλλονιά: Ασύλληπτη καταστροφή σε Άσσο, Ληξούρι, Φισκάρδο – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η μέχρι προχθές πανέμορφη περιοχή Άσσος έχει ισοπεδωθεί καθώς η πρωτοφανής νεροποντή κατέβαζε από τα γύρω υψώματα τόνους φερτών υλικών που έπνιξαν το γραφικό χωριό

Εικόνες ασύλληπτης καταστροφής άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός στην Κεφαλονιά. Η μέχρι προχθές πανέμορφη περιοχή Άσσος έχει ισοπεδωθεί καθώς η πρωτοφανής νεροποντή κατέβαζε από τα γύρω υψώματα τόνους φερτών υλικών που έπνιξαν το γραφικό χωριό.

Αυτοκίνητα, μαγαζιά, σπίτια, υποδομές έχουν γίνει ένα με τα μπάζα.

ΣΟΚ – Στα βηματα του Ιανου στην Ασσο – Το πιο ωραίο χωριό της Κεφαλονιας την επόμενη μερα απο την καταιγίδα

ΣΟΚ – Στα βηματα του Ιανου στην Ασσο- Το πιο ωραίο χωριό της Κεφαλονιας την επόμενη μερα απο την καταιγίδα. Η εικόνα σοκάρει! Δεν μπορει να είναι αυτή η Ασσος!

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Οι κάτοικοι απευθύνουν κραυγή αγωνίας ζητώντας την άμεση επέμβαση του κραιτκού μηχανισμού για να τους στηρίξει. Οι περιουσίες τους χάθηκαν κάτω από τη λάσπη και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Ωστόσο, καταγγέλλουν ότι οι αρχές ακόμα δεν έχουν σπεύσει προς βοήθειά τους.

«Έχουν χαθεί μαγαζιά, αυτοκίνητα, σπίτια. Έχουν γίνει ένα με τα χώματα της λάσπες και τις πέτρες. Αλλά δεν έχει πατήσει άνθρωπος το πόδι του ακόμα», αναφέρει νεαρή καταστηματάρχης που έχασε την επιχείρησή της.

Πνίγηκε το Φισκάρδο

Εικόνες καταστροφής αντικρίζουν σήμερα και οι κάτοικοι στο Φισκάρδο και το Ληξούρι. Κατά τη διάρκεια της νεροποντής οι δρόμοι των οικισμών μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας στο διάβα τους ακόμα και αυτοκίνητα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε κάτοικος βλέπουμε τα ορμητικά λασπόνερα να πνίγουν το Φισκάρδο και να καταλήγουν στην Πλατεία.

ΦΙΣΚΑΡΔΟ βιντεο την στιγμή που τα λασπόνερα πνίγουν το χωριό και καταλήγουν στην Πλατεία

ΦΙΣΚΑΡΔΟ βιντεο την στιγμή που τα λασπόνερα πνίγουν το χωριό και καταλήγουν στην Πλατεία

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Μετρά τις πληγές του το Ληξούρι

Βομβαρδισμένο τόπο θυμίζει και το γραφικό Ληξούρι. Το πέρασμα οτυ κυκλώνα άφησε πίσω κατεστραμμένες κατοικίες και καταστήματα, καταπλακωμένα οχήματα και βυθισμένα σκάφη. ΑΠό τη μανία της φύσης δεν γλίτωσε ούτε το νεκροταφείο της κωμόπολης.

Στην Κεφαλλονιά ο Χαρδαλιάς: «Είναι ώρα για σκληρή δουλειά»

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο  Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πετώντας με ελικόπτερο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συνεχίσει σήμερα τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024