Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης, Φάμελλος, Χρηστίδης στο MEGA για την κακοκαιρία «Ιανός» και τον κορωνοϊό

Πλεύρης, Φάμελλος, Χρηστίδης στο MEGA για την κακοκαιρία «Ιανός» και τον κορωνοϊό

Οι εξελίξεις σχετικά με το πέρασμα του κυκλώνα από τη χώρα μας πυροδοτούν και την πολιτική αντιπαράθεση, με τους Θάνο Πλεύρη, βουλευτή ΝΔ, Σωκράτη Φάμελλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ να σχολιάζουν και να αναζητούν ευθύνες μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

Οι εξελίξεις σχετικά με το πέρασμα του κυκλώνα από τη χώρα μας πυροδοτούν και την πολιτική αντιπαράθεση, με τους Θάνο Πλεύρη, βουλευτή ΝΔ, Σωκράτη Φάμελλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ να σχολιάζουν και να αναζητούν ευθύνες μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Στέλλα Γκαντώνα.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών για το καιρικό φαινόμενο. Οπως είπε, «από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι κάτοικοι όλων των περιοχών γνώριζαν», και «η κρατική μηχανή κάνει ό,τι μπορεί».

Το σημαντικότερο από όλα, είναι οι ανθρώπινες ζωές είπε ο κ.Πλεύρης, που απηύθυνε συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης στα Φάρσαλα. «Τα φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα και σημαντικό είναι να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος έθεσε ζητήματα ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε η πολιτεία την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου έκτακτου καιρικού φαινομένου.

«Η Πολιτική Προστασία πρέπει να επιταχύνει τις παρεμβάσεις της σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για το φαινόμενο το οποίο είναι σε εξέλιξη» σχολίασε.

Αναφέρθηκε στα ολοένα και συχνότερα προβλήματα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, φέρνοντας ως παράδειγμα την Μάνδρα και το Μάτι, τα οποία, όπως είπε, έτυχαν τότε πολιτικής εκμετάλλευσης από την αντιπολίτευση.

«Σημαντικό είναι να τελειώσει το καιρικό φαινόμενο χωρίς άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, που συμπλήρωσε ότι το κράτος θα πρέπει να δει πώς θα αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν υποστεί οι συμπατριώτες μας.

«Από εδώ και πέρα θα πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας όλα τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση» είπε. «Προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε και τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Εξάλλου ο κ. Πλεύρης κλείνοντας της τοποθετησή του είπε πως «το μείζον είναι η ανθρώπινη ζωή και από εκεί και πέρα αν λειτούργησε καλά η κρατική μηχανή σημαίνει ότι σώθηκε κόσμος- αν ευθύνεται η κρατική μηχανή, να αποδοθούν ευθύνες».

Για τον κορωνοϊό

Oι τρεις πολιτικοί σχολίασαν επίσης τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ο κ.Πλεύρης εξέφρασε την ελπίδα τα νέα μέτρα να αποδώσουν στην Αττική καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα χρειαστεί να πάμε σε αυστηρότερα μέτρα».

Ο κ. Φάμελλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς και τη διαχείριση του ανοίγματος των σχολείων.

«Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη» είπε από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024