Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Σάββατο, βράδυ οι καταστηματάρχες στην πλατεία Συντάγματος, στις 00:00, αφού «κατεβάσουν ρολά».
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, οι καταστηματάρχες ζητούν από την κυβέρνηση:
1) Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.
2) Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.
3) Πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.
4) Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάη του 2021.
5) Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.
6) Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.
7) Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.
8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
9) Σε περίπτωση ανάγκης επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lock down) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.
10) Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.
11) Προστασία 1ης κατοικίας.
12) Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.
Τα παραπάνω αιτήματα προτείνεται να έχουν ισχύ έως τον Μάη του 2021.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).