Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιόχανσον για προσφυγικό: Υπέρ μηχανισμού «υποχρεωτικής αλληλεγγύης» ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ

Γιόχανσον για προσφυγικό: Υπέρ μηχανισμού «υποχρεωτικής αλληλεγγύης» ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ

«Πρέπει να είναι υποχρεωτικό, όλα τα κράτη μέλη πρέπει να βοηθούν όταν υπάρχει μία κατάσταση όπου ένα κράτος μέλος τελεί υπό πίεσιν, όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από προστασία», δήλωσε σήμερα η Ίλβα Γιόχανσον.

Η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, η οποία παρουσιάζει την Τετάρτη σχέδιο μεταρρύθμισης του δικαιώματος ασύλου, τάσσεται υπέρ ενός μηχανισμού «υποχρεωτικής αλληλεγγύης» ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε περίπτωση μεταναστευτικών πιέσεων.

«Πρέπει να είναι υποχρεωτικό, όλα τα κράτη μέλη πρέπει να βοηθούν όταν υπάρχει μία κατάσταση όπου ένα κράτος μέλος τελεί υπό πίεσιν, όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από προστασία», δήλωσε σήμερα η σουηδή ευρωπαία επίτροπος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP)

«Ομως, πρέπει επίσης να λάβουμε υπ΄όψιν το είδος της βοήθειας» για την οποία πρόκειται, τόνισε η Ίλβα Γιόχανσον, απέναντι στην επίμονη άρνηση ορισμένων χωρών να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο και την αποτυχία του προσωρινού συστήματος των ποσοστώσεων το οποίο αποφασίσθηκε κατά την διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015.

«Δεν πρόκειται απλώς για μετεγκατάσταση (σε μία χώρα της ΕΕ), θα μπορούσε επίσης να είναι βοήθεια για την επιστροφή» των ατόμων που δεν έλαβαν άσυλο στις χώρες καταγωγής τους», συνέχισε.

Η ευρωπαία επίτροπος δεν θέλησε να μπει στις λεπτομέρειες των «νέου συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο» που θα παρουσιάσει στις 23 Σεπτεμβρίου και παραδέχθηκε ότι «η εξεύρεση μίας πρότασης η οποία θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί δύσκολη αποστολή».

«Υποθέτω ότι όταν θα παρουσιάσω την πρότασή μου, δεν θα γίνει δεκτή με επευφημίες», παραδέχθηκε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όλοι θα κατανοήσουν ότι αποτελεί ένα ισορροπημένο συμβιβασμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024