Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ιερέα για διέγερση σε απείθεια και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή. Ο ιερέας άσκησε έφεση

Πρωταγωνιστής και νέου επεισοδίου στο δικαστήριο έγινε ο παπάς που συνελήφθη αφού έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας σε προαύλιο σχολείου.

Χωρίς μάσκα και αρνούμενος να φορέσει ακόμα και κατόπιν υπόδειξης, εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας ο ιερέας στο Ρέθυμνο. Χαρακτήρισε τη χρήση της μάσκας αντισυνταγματική και αρνήθηκε να απολογηθεί, αποκαλώντας τους δικαστές δωσίλογους.

Επεισοδιακή η δίκη

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που είχε ο κατηγορούμενος ιερέας με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η έδρα να αποχωρεί και ο ιερέας να αναγκάζεται τελικά να φορέσει μάσκα, την οποία έβγαλε αμέσως μόλις βγήκε από την αίθουσα και αφού είχε καταδικαστεί.

Ένοχος για το κήρυγμα κατά της μάσκας

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ιερέα για διέγερση σε απείθεια και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή. Ο ιερέας άσκησε  έφεση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr