Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής

Κοροναϊός: Γέμισαν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη μάχη για τον κοροναϊό μπαίνουν τρία ακόμη νοσοκομεία. Πρόκειται για το Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Στα όριά τους είναι πλέον τα νοσοκομεία αναφοράς των Αθηνών που καθημερινά προσθέτουν και νέες κλίνες για περιστατικά κοροναϊού. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία και Αττικόν είναι σχεδόν πλήρεις.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Αττική από 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid οι 53 είναι κατειλημμένες. Για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων έκανε λόγο και ο πρωθυπουργός, στη σημερινή σύσκεψη που είχε με τους λοιμωξιολόγους.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία αναφοράς είναι η κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες. Και σήμερα στον Ευαγγελισμό επικρατούσε το αδιαχώρητο με πολίτες να συνωστίζονται στην είσοδο, προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία.

Τρία ακόμη νοσοκομεία στη μάχη

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη μάχη για τον κοροναϊό μπαίνουν τρία ακόμη νοσοκομεία. Πρόκειται για το Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα άλλες 40 κλίνες ΜΕΘ θα προστεθούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, αποκλειστικά για covid περιστατικά.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει για πολύ καθώς τις επόμενες εβδομάδες γρίπη και κοροναϊός θα αποτελέσουν επικίνδυνο κοκτέιλ για τις αντοχές των νοσοκομείων.

Σε συναγερμό βρίσκεται και το ΕΚΑΒ που καλείται πλέον να διαχειριστεί δεκάδες ύποπτα περιστατικά καθημερινά. Το υπουργείο Υγείας πάντως έχει θέσει σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024