Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Καμπανάκι για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες - Στο «τραπέζι» η επαναφορά SMS

Κοροναϊός: Καμπανάκι για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες – Στο «τραπέζι» η επαναφορά SMS

Με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω η κυβέρνηση και η επιτροπή λοιμωξιολόγων συστήνουν να περιοριστούν οι μετακινήσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική (164 νέα σήμερα) και ο φόβος για περαιτέρω διασπορά του ιού σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχει χτυπήσει καμπανάκι στους ειδικούς.

Με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω η κυβέρνηση και η επιτροπή λοιμωξιολόγων συστήνουν να περιοριστούν οι μετακινήσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς και τα αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι την επαφή με άτομα εκτός από τον οικογενειακό κύκλο.

Όπως προκύπτει από τη σημερινή ενημέρωση του Γκίκα Μαγιορκίνη και του Νίκου Χαρδαλιά, φαίνεται πως βρίσκεται στο τραπέζι και η επαναφορά SMS για τους ηλικιωμένους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς: «Η χρήση SMS γενικότερα είναι ένα εργαλείο για το οποίο χρειάζονται οι προϋποθέσεις, για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό.

Προφανώς είναι ένα εργαλείο δουλειάς είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στην φάση αυτή είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε».

Επανέλαβε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών και τόνισε την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας.

Ελαχιστοποίηση μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανάφερε: «Πρέπει να αποφύγουν οι άνω των 65 ετών τις μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό. Τόνισε ότι καταγράφονται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα και διπλασιασμός στην Αττική, στοιχεία που ανησυχούν, αλλά και πιέζουν το σύστημα Υγείας.

Οι συστάσεις για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση για άτομα άνω των 65 ετών αλλά και όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες , συστήνονται τα εξής:

  • Nα περιορίσουν τις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας
  • Nα αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος
  • Nα αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν εισηγήσεις κάποιων επιδημιολόγων της Επιτροπής για ολιγοήμερο lockdown και απάντησε πως το ενδεχόμενο αυτό «δεν έχει έρθει ως μέτρο προς συζήτηση».

Παρατήρησε ότι «πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό μετρό» και ότι «είναι η τελευταία λύση». «Έχουμε πολλά μέτρα πριν να πάμε εκεί και είμαστε μακριά από το σημείο αυτό».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024