Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηγουμενίτσα: Δύο προσφυγόπουλα με κοροναϊό - Σε καραντίνα 13 άτομα

Ηγουμενίτσα: Δύο προσφυγόπουλα με κοροναϊό – Σε καραντίνα 13 άτομα

Πρόκειται για δύο από τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που παράτησαν διακινητές στην Ηγουμενίτσα.

Μια δύσκολη κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν από το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές της Θεσπρωτίας, καθώς δύο από τα τέσσερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που άγνωστοι εγκατέλειψαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκατρία συνολικά άτομα, που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro.gr, πρόκειται για δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας οι οποίοι είχαν εμβολιάσει τα παιδιά και έντεκα συνολικά αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα θα υποβληθούν όλοι σε τεστ κι αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Τα άφησαν στην πόλη διακινητές

Τα τέσσερα αδέρφια, τρία αγόρια 16, 14 και 12 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών, με καταγωγή από τη Συρία, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα να περιφέρονται κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι γονείς τους δεν κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα.

Τα τέσσερα ανήλικα, με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ ενημερώθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο ενδιάμεσο τους διενεργήθηκε τεστ για κορονοϊό, και το αποτέλεσμα που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ήταν θετικό για τα δύο από τα τέσσερα αδέρφια.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα παιδιά. Τα τέσσερα αδέρφια θα μεταφερθούν την Πέμπτη στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024