Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάθηκε το 68% των πληθυσμών άγριας ζωής σε 50 χρόνια

Χάθηκε το 68% των πληθυσμών άγριας ζωής σε 50 χρόνια

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο πλανήτης καθώς οι πληθυσμοί της άγριας ζωής μειώθηκαν κατά 2/3 από το 1970 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την WWF

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο πλανήτης καθώς οι πληθυσμοί της άγριας ζωής μειώθηκαν κατά 2/3 από το 1970 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την WWF. Η κλιματική κρίση συμβάλει στην τραγική αυτή απώλεια. Ωστόσο, μεταξύ των αιτιών βρίσκονται και οι παράγοντες που θεωρείται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης πανδημιών, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών χρήσεων γης και του εμπορίου άγριων ζώων.

Η φύση καταρρέει. Οι πληθυσμοί των άγριων ζώων έχουν μειωθεί κατά 68% τις τελευταίες 5 δεκαετίες, με την ανθρώπινη δραστηριότητα και κατανάλωση να ευθύνονται για τη τεράστια αυτή απώλεια. Σύμφωνα με τη μελέτη της WWF, το φαινόμενο απειλεί ακόμη και την ίδια την επιβίωση του ανθρώπου.

Περισσότερες από 4.000 είδη θηλαστικών, πτηνών, ψαριών, ερπετών και αμφίβιων έχουν υποστεί μείωση του πληθυσμού τους από το 1970.

Κύριες αιτίες του φαινομένου είναι η μετατροπή δασών και υδροβιότοπων σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, η υπερεκμετάλλευση της άγριας πανίδας και η κλιματική κρίση.

Ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου. H φύση μας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες αλλά έχει και τη δική της μοναδική αυταξία. Η καταστροφή της επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, με το πιο τρανταχτό παράδειγμα να είναι η τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού.

Από τα ψάρια στους ωκεανούς και τα ποτάμια, έως τις μέλισσες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αγροτική παραγωγή, η μείωση της άγριας ζωής επηρεάζει άμεσα τη διατροφική ασφάλεια και τη δυνατότητα βιοπορισμού δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Γι’ αυτό και οι ειδικοί τονίζουν πως είναι επείγουσα η ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της μέχρι το 2030.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024