Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» : Νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» : Νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η υπηρεσία «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» άλλαξε, παρέχοντας νέα, εύχρηστα εργαλεία αναζήτησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον θα μπορούν να πλοηγούνται στον ιστότοπο και να εντοπίζουν ευκολότερα το αντικείμενο αναζήτησής τους, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και φίλτρα

Η υπηρεσία «Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία» άλλαξε, παρέχοντας νέα, εύχρηστα εργαλεία αναζήτησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που πλέον θα μπορούν να πλοηγούνται στον ιστότοπο και να εντοπίζουν ευκολότερα το αντικείμενο αναζήτησής τους, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και φίλτρα.

Η πλατφόρμα e-books, η οποία ανήκει στην «οικογένεια» του «Φωτόδεντρου», αποτελεί μια σύγχρονη on-line ψηφιακή βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει  όλα τα σχολικά βιβλία για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. σε ψηφιακή μορφή, σχολικά βιβλία μαθητή σε μορφή iBook, σχολικά βιβλία για αμβλύωπες, καθώς και πάνω από 160 διαδραστικά σχολικά βιβλία με εικονίδια, προσομοιώσεις, πειράματα κ.ά.

Η σχετική διεύθυνση είναι η ακόλουθη: http://ebooks.edu.gr/ebooks/

Μέσω της αναβαθμισμένης αναζήτησης, είτε μέσα από μια λέξη-κλειδί είτε με τη χρήση φίλτρων που αφορούν την εκπαιδευτική βαθμίδα, την τάξη, τον τύπο βιβλίου, τη θεματολογία, αλλά και το γνωστικό αντικείμενο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν εύκολα και γρήγορα, με μερικά μόλις «κλικ», άμεση πρόσβαση στην πληροφορία ή στην διαδραστική εμπειρία που παρέχει το «Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία».

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε τα εξής αναφορικά με τη νέα υπηρεσία:

«Το νέο, προηγμένο περιβάλλον αναζήτησης στα Ψηφιακά Σχολικά Βιβλία και τα μαθήματα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργικότητά τους και τα καθιστά ακόμη πιο χρήσιμα εργαλεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα, και η περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, και μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024