Δερμιτζάκης: Δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις και στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη
Την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης καθώς η επιδημία παρουσιάζει αναζωπύρωση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης καθώς η επιδημία παρουσιάζει αναζωπύρωση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Ο καθηγητής, κατά την συνέντευξή του τόνισε πως «πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η μετάληψη».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο καθηγητής, δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.
Ο ίδιος αντιπρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.
Ιερά Σύνοδος: Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία
«Ας αποδείξει κάποιος ότι μεταδίδεται μέσω της μετάληψης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουμε περιπτώσεις κληρικών που κατέλυαν τη Θεία Κοινωνία και δεν υπέστησαν τίποτε. Ακόμη και σε οποιαδήποτε πανδημία», τόνισε μετά τη λήξη της τελευταίας Ιερέας Συνόδου ο μητροπολίτης Φιλίππων.
Βαρθολομαίος: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κοροναϊός
«Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κοροναϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.»
Aυτό επισήμανε στην ομιλία του, μετά τη Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονος ο οικουμενικός Πατριάρχης.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων