Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ares Design S1: O θεός του πολέμου σε τέσσερις τροχούς

Ares Design S1: O θεός του πολέμου σε τέσσερις τροχούς

Μετά τη δημιουργική αναβίωση της DeTomaso Panthera με το ProgettoUno, η ιταλική Ares επιστρέφει με ένα εξωτικό supercar 700 ίππων με ατμοσφαιρικό κινητήρα το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 μονάδες.

Η ιταλική Ares, αποκάλυψε το τελευταίο της δημιούργημα με την μορφή ενός πανίσχυρου supercar το οποίο αξιώνει μια θέση ανάμεσα στις «μέσου» βεληνεκούς προτάσεις των Ferrari, Lamborghini και McLaren, αν και θα το πράξει με πιο παραδοσιακό τρόπο σε ό,τι αφορά το μηχανικό σύνολο.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις τελευταίες ολοένα και περισσότερες υβριδικές απόπειρες των παραπάνω καθιερωμένων κατασκευαστών, το S1 υιοθετεί έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα με χωρητικότητα 6,2 λίτρων… αγνώστου προέλευσης μιας και η εταιρεία που «τρέχει» ο πρώην CEO της Lotus δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τον προμηθευτή-κατασκευαστή του κινητήρα.

Αυτό που έχει ανακοινώσει η ιταλική φίρμα είναι τα μεγέθη του κινητήρα ο οποίος υπόσχεται 700 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Ως αποτέλεσμα το Ares S1 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα.

Για την αποδοτική διαχείριση της πλεονάζουσας ισχύος το S1 διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια που συνεργάζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Για λόγους που σχετίζονται με την καλύτερη δυναμική ευστάθεια το S1 εφοδιάζεται με ενεργό spoiler ενώ προφανώς ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σύνολο της αεροδυναμικής της κατασκευής.

Επίσης προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και όπως ισχύει για κάθε supercar που… σέβεται τον εαυτό του, έχουν αξιοποιηθεί γενναιόδωρες ποσότητες ανθρακονήματος για την κατασκευή του αμαξώματος.

Αναλόγως πολεμική είναι και η εικόνα που επικρατεί στο εσωτερικό του με κυρίαρχα τα σπορ, επενδεδυμένα δερμάτινα καθίσματα και το εξαγωνικό τιμόνι πίσω από το οποίο φιλοξενείται ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Στην κεντρική κονσόλα τοποθετείται μια στενή οθόνη αφής για το infotainment ενώ δεξιότερα, μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, παρεπιδημεί μια ακόμα οθόνη όπου εμφανίζονται ενδείξεις όπως η ταχύτητα και στοιχεία από το σύστημα πλοήγησης.

Το Ares S1 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη δημόσια εμφάνιση στα τέλη του μήνα στο πλαίσιο του Salon Prive που φιλοξενείται στο Blenheim Palace με την προοπτική η παραγωγή του η οποία θα περιοριστεί σε μόλις 24 αντίτυπα να ξεκινήσει το 2021. Σε ό,τι αφορά την τιμή του αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 500.000 ευρώ.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024