Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρλ Μισέλ: Το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο αφορά όλη την ΕΕ

Σαρλ Μισέλ: Το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο αφορά όλη την ΕΕ

Η επόμενη Συνοδός Κορυφής θα αφιερωθεί ιδιαιτέρως στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και φυσικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Στο προσφυγικό ζήτημα και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ενόψει της προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το μεταναστευτικό είναι μια πρόκληση για την ΕΕ, δεν είναι μια πρόκληση για κάποια κράτη μέλη μόνο. Θα πρέπει να βρούμε μαζί από κοινού μια απάντηση, να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να δούμε την πολιτική επιστροφών» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θέλω να δω με τα μάτια μου ποια είναι η κατάσταση και τι ευθύνες έχετε αναλάβει τι απαντήσεις θα μπορέσουμε να δώσουμε σε μερικές μέρες και να υπάρξει μια κινητοποίηση και ένας συντονισμός»

«Έχουμε το θέμα της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι μονό υπόθεση της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά είναι υπόθεση της ΕΕ. Θέλω να σας πω ότι είμαστε αλληλέγγυοι όλοι στην Ευρώπη, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να τυγχάνουν σεβασμού και αυτό είναι το νόημα της παρουσίας μου εδώ, να επαναλάβω αυτό το μήνυμα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της δραστηριότητας της Τουρκίας τόνισε επίσης:

«Να εργαστούμε μαζί εντατικά για να δούμε πώς θα προοδεύσουμε, με μια διπλή μέθοδο. Αφενός να είμαστε κατηγορηματικοί και αυστηροί για να γίνουν σεβαστές αρχές που είναι σημαντικές για την Ελλάδα και την Κύπρο και αφετέρου είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την αγκάλη μας για να δείξουμε ότι μια ατζέντα θετική είναι δυνατόν να υπάρξει αν υπάρχει κοινή βούληση να γίνουν σεβαστές αυτές οι αρχές. Είναι θέμα σημαντικό που θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα προετοιμαστούμε ώστε να δείξουμε την ενότητα και τη δύναμη της ΕΕ γιατί η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024