Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία : Πώς θα διορθωθεί το λάθος με τις μάσκες

Σχολεία : Πώς θα διορθωθεί το λάθος με τις μάσκες

Αντιδράσεις και απάντηση για τις μάσκες στα σχολεία

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε χθες σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς αρκετές από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά είχαν ακατάλληλο μέγεθος η ΚΕΔΕ αποφάσισε την αναστολή παραγωγής των μασκών εν αναμονή των νέων προδιαγραφών που θα ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Σε πολλά σχολεία της επικράτειας σημειώθηκε ένα περίεργο φαινόμενο, κατά το οποίο μάσκες «γίγας» μοιράστηκαν στους μικρούς μαθητές. Ειδικότερα, τα παιδιά παρέλαβαν μάσκες ενηλίκων, δηλαδή μέγεθος αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των παιδικών μασκών.

Για το φαινόμενο αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, σε πολλά σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας διανεμήθηκαν τέτοιου είδους μάσκες, γεγονός που απαξιώνει τη χρήση της μάσκας στα μάτια των παιδιών.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να είναι προβλέψιμο και δεν αποτελεί εικόνα σοβαρής χώρας.

Το γεγονός ότι χθες μοιράστηκαν στα σχολεία μάσκες υπερβολικά μεγάλες για τους μαθητές προκάλεσε αντιδράσεις με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να προβαίνει στη συνέχεια σε διευκρινίσεις.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι μάσκες προς τους μαθητές ήταν τεράστιες – Το λάθος που έγινε

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» ανέφερε ειδικότερα η ΓΓ Δημόσιας Υγείας σε ανακοίνωση της, καταλήγοντας ότι επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Διακόπτεται η παραγωγή τους

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

Χαμός στα social media

Την ίδια ώρα, «φωτιά» έχουν πάρει τα κοινωνικά δίκτυα στη χώρα μας, με γονείς να αναρτούν φωτογραφίες από μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλες για τα περισσότερα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Σάλος στο Twitter με το μέγεθος της μάσκας στα σχολεία – «Ύφασμα που φτάνει για… φόρεμα»

«Μέγεθος κατάλληλο για τον Σρεκ» γράφει ένας γονιός.

«Το ευχάριστο με τις μάσκες στα σχολεία είναι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις το επιπλέον ύφασμα, για να ράψεις και μια φόρμα στο παιδί» γράφει μια άλλη μητέρα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024