Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβληματισμός στην κοινωνία για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 - Τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

Προβληματισμός στην κοινωνία για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 – Τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

Τη συζήτηση περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 άνοιξε χθες από το βήμα της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κοινωνία να έχει ήδη χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»

Τη συζήτηση περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 άνοιξε χθες από το βήμα της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κοινωνία να έχει ήδη χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην κυβέρνηση πιστεύουν πως το μέτρο θα βοηθήσει να γεμίσουν τα στρατόπεδα, την ώρα που οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι μεγάλες και οι 15.000 προσλήψεις σε βάθος πενταετίας μάλλον δεν επαρκούν.

Άγνωστος «Χ» το τι θα γίνει με κρίσιμες ειδικότητες

Η κοινωνία είναι χωρισμένη στα δύο αφού η υποχρεωτική στράτευση στα 18 μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά σε πολλούς φοιτητές οι οποίοι θα βρεθούν μετά το σχολείο σε ένα στρατόπεδο και θα κοπεί η πορεία τους προς το πανεπιστήμιο.

Θέμα μπαίνει και για κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι γιατροί, που ο στρατός τους χρειάζεται με πτυχίο. Καθώς 10.000 στρατεύσιμοι λείπουν, είτε ως ανυπότακτοι είτε για λόγους υγείας, ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, ταξίαρχος ε.α, λέει πως πρέπει η θητεία να σχεδιαστεί εκ νέου.

«Πάνω από όλα χρειάζεται να καθορίσουμε ποια είναι τα ποιοτικά κριτήρια της θητείας. Ας έχουμε μία ευχέρεια να συγκεντρώσουμε τους φυγόστρατους και ύστερα μπορούμε να έχουμε παραδείγματα όπως το Ισραήλ που στρατεύονται και οι γυναίκες» εξηγεί.

Η κυβέρνηση τονίζει πως θα γίνει ανοιχτός διάλογος καθώς υπάρχουν δυο παράγοντες που επιβάλλουν να γίνει η συζήτηση και αφορούν τη γήρανση του πληθυσμού και την τουρκική προκλητικότητα.

Η κυβέρνηση παράλληλα έχει στο τραπέζι και την αύξηση της θητείας, που όμως δε θα ξεπερνά τους 12 μήνες.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024