Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit : Την απόσυρση του «σοκαριστικού» νομοσχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης ζητούν Μπλερ και Μέιτζορ

Brexit : Την απόσυρση του «σοκαριστικού» νομοσχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης ζητούν Μπλερ και Μέιτζορ

Οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και Τζον Μέιτζορ ζήτησαν σήμερα από την κυβέρνηση να αποσύρει το «σοκαριστικό» σχέδιό της με το οποίο σκοπεύει να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που θα αναιρεί τη Συμφωνία Αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο

Οι πρώην πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και Τζον Μέιτζορ ζήτησαν σήμερα από την κυβέρνηση να αποσύρει το «σοκαριστικό» σχέδιό της με το οποίο σκοπεύει να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που θα αναιρεί τη Συμφωνία Αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο.

Την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ξεκάθαρα ότι σχεδιάζει να καταπατήσει το διεθνές δίκαιο παραβιάζοντας ένα μέρος της συμφωνίας που υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Ιανουάριο.

«Αυτό που προτείνεται τώρα είναι σοκαριστικό» γράφουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που ήταν πολιτικοί αντίπαλοι (ήταν ηγέτες των Εργατικών και των Συντηρητικών αντίστοιχα) τη δεκαετία του 1990, σε μια κοινή ανοιχτή επιστολή τους, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sunday Times.

«Πώς μπορεί να είναι συμβατό με το δεοντολογικό κώδικα που δεσμεύει τους υπουργούς, τους νομοθέτες και τους δημοσίους λειτουργούς το να παραβιάζεις εσκεμμένα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες;» διερωτώνται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Η Τερέζα Μέι, η προηγούμενη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες ότι οι διεθνείς εταίροι της Βρετανίας δε θα μπορούν να την εμπιστευτούν στο μέλλον.

Ο Κιρ Στάρμερ, ο ηγέτης των Εργατικών, χαρακτήρισε «λανθασμένο» αυτό το νομοσχέδιο.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Telegraph ανέφερε ότι το κόμμα του θα το καταψηφίσει στο κοινοβούλιο, αν δε γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, είπε ότι «πλήττεται πολύ σοβαρά» η εικόνα του Ηνωμένου Βασιλείου «ως έμπιστου εταίρου σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024