Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φουριόζος Νικολαΐδης στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στη Δάφνη (96-72)

Φουριόζος Νικολαΐδης στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού Β’ κόντρα στη Δάφνη (96-72)

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε εκτός έδρας της Δάφνης Δαφνίου με 96-72 και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον 18χρονο γκαρντ να είναι ο κορυφαίος του παρκέ έχοντας 20 πόντους.

Έδειξε τα πρώτα… σημάδια στο φιλικό με το Λαύριο και μερικές ημέρες αργότερα απέδειξε πως κάτι καλό συμβαίνει στα βοηθητικά του ΣΕΦ.

Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε με άνεση εκτός έδρας της Δάφνης Δαφνίου με 96-72, έχοντας ως κορυφαίο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και προκρίθηκε στην 2η αγωνιστική της Α φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μαρούσι-Αγρίνιο, το οποίο θα γίνει επίσης μακριά από το ΣΕΦ.

Ο νεαρός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, τράβηξε όλη την επίθεση των Ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο παίκτης κλειδί για να έρθει άνετα η νίκη για τους παίκτες του Τσαλδάρη.

Τσόχλας, Παπαδιονυσίου, Σκουλίδας, Χρηστίδης, Μελισσαράτος με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 7-2 χτυπώντας στη ρακέτα τους γηπεδούχους, ενώ ο Σκουλίδας με τρίποντο έγραψε το 10-2.

Η Δάφνη πλησίασε στο σκορ και μείωσε στους τέσσερις (10-14) αλλά και στον πόντο (13-14 και 14-15). Η ομάδα του Τσαλδάρη πίεσε επιπλέον στην άμυνα, έκλεψε κάποιες μπάλες και προηγήθηκε εκ νέου με 5 πόντους. O Κολοβέρος αργότερα πέτυχε το 19-25 με τρίποντο, με την περίοδο να τελειώνει στο +6 για τους παίκτες του Τσαλδάρη (21-27).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν απευθείας, Παπαδιονυσίου διαμόρφωσε το 26-29 ενώ ο Μελισσαράτος συνέχισε για τους φιλοξενούμενους με σερί καλάθια για το 30-33. Ο Μπέμπης ισοφάρισε (33-33) και ο Γεωργοπαπαδάκος πρόσφερε το προβάδισμα στη Δάφνη, με τον Νικολαϊδη με πέντε πόντους να πραγματοποιεί το 38-36 και να κλείνει το ημίχρονο στο 41-38.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός Β’ πίεσε στην άμυνα και έτρεξε. Γρήγορα λοιπόν οι Πειραιώτες προσπέρασαν με 10 πόντους (45-55), με τους παίκτες του Τσαλδάρη να έχουν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους. Η Δάφνη προσπάθησε να καλύψει την διαφορά (49-60 ο Καραΐσκος), όμως ο Νικολαΐδης και ο Κολοβέρος ήταν ο λόγος για να κρατήσει διψήφια διαφορά η ομάδα του των Ερυθρόλευκων.

Αμφότεροι σκόραραν από ένα τρίποντο για το 70-54 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 70-56 υπέρ της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού.

Από εκεί και έπειτα τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους Πειραιώτες. Ο Τσαλδάρης έριξε στο παρκέ τους Νικολαΐδη, Κολοβέρο, Μωραΐτη, Τσάμη και Κάδρα, με τον Νικολαΐδη να είναι ασταμάτητος και να μην καταλαβαίνει τίποτα απολύτως.

Με σερί καλάθια του Κολοβέρου ο Ολυμπιακός Β΄ πέρασε μπροστά με 20 πόντους (58-78). Το ματς είχε πάρει ήδη τον δρόμο του, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων πέρασε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του και ο Μωραΐτης έστειλε την απόσταση στους 22 πόντους (67-89).

Οι ποντοι του Τσάμη ήταν η αιτία για το 67-94 σε ένα ματς, που οι παίκτες του Τσαλδάρη έδειξαν πυγμή στο δεύτερο μισό, με αποτέλεσμα να έχουνε ένα εύκολο απόγευμα.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024