Αλβανικά ΜΜΕ : Ξαφνική επίσκεψη Ράμα στον Ερντογάν πριν από συνάντησή του με Μητσοτάκη
Ο Εντι Ράμα αναχώρησε για την Τουρκία όπου θα έχει ανεπίσημες συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναμένεται συνάντησή του την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής για την Τουρκία όπου θα έχει ανεπίσημες συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναμένεται η συνάντησή του την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η χρονική συγκυρία
Οπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η ξαφνική επίσκεψη Ράμα στην Τουρκία πραγματοποιείται σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ενώ η ελληνική πλευρά έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο, αλλά και να διαπραγματευτεί νέα συμφωνία ΑΟΖ με την Αλβανία.
Και αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο αλβανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι δεν είναι ακόμη γνωστή η λεπτομερής ατζέντα του πρωθυπουργού της Αλβανίας αλλά είναι βέβαιο ότι αναμένονται συναντήσεις του με τον έλλληνα πρωθυπουργό και τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών.
Επικεφαλής του ΟΑΣΕ
Η επίσκεψη του Εντι Ράμα στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιείται με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΟΑΣΕ – η Αλβανία προεδρεύει στον Οργανισμό το 2020 – προκειμένου να συμμετέχει σε διάσκεψη που διοργανώνει ο Economist στην Αθήνα με τον τίτλο «24th Roundtable with the government of Greece» και αντικείμενο τις προκλήσεις στην περιοχή για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων καθώς και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Πηγή: shqiptarja.com, albaniandailynews.com, echedoros-a.gr
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442